פנקס חיסונים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/06/2011 | 12:38 | מאת: טליה

שלום, לילדתי נאבד הפנקס חיסונים והיא בכיתה ח' והיא אמורה לעשות חיסון בקרוב ואני לא מוצאת את הפנקס חיפשתי בכל מקום ואני לא מו צאת מה אפשר לעשות? צריך לעשות עכשיו את כל החיסונים מחדש או שצריך לגשת לאן שהו?

טליה שלום! אין צורך לחזור על החיסונים - ישנן אפשרויות לשחזר את הפנקס חיסונים. אך קודם כל טיפ קטן - היכן יש סיכוי שהפנקס נמצא - בפעם אחרונה שביתך חוסנה היא היתה בכיתה ב' או ג'. לכן, אם במקרה את שומרת את תעודות בית הספר שלה - יתכן ותייקת את הפנקס יחד עם התעודות ... במידה ולא מצאת, יש לגשת למזכירות בית הספר -שם אמור להיות תיק תלמיד עבור כל תלמיד. התיק אמור להכיל גם את היסטוריית החיסונים שלה - ובעיקר את החיסונים שעשתה בבית הספר -בכיתה א', ובכיתה ב'/ג'. במידה ויש שם תיעוד של כל החיסונים שעשתה בטיפת חלב בינקותה - אז על האחות שתגיע לבית הספר מטעם חברת "נטלי"להעביר רישום כל החיסונים לפנקס חיסונים חדש משוחזר - וכמובן להוסיף בפנקס את החיסון שהיא מבצעת בכיתה ח'. ניתן לברר מול חברת "נטלי" אם אכן האחות תבצע את השיחזור - בהנחה שיש בבית ספר את כל התיעוד בתיק התלמיד. מספר הטלפון של "נטלי" - שירותי בריאות התלמיד - 1-700-50-41-21. במידה ובתיק התלמיד , תמצאי תיעוד רק של החיסונים שנעשו בבית הספר ולא את כל החיסונים שנעשו גם בטיפת חלב בשנות ינקותה של ביתך, ניתן לפנות לטיפת חלב בה חוסנה - במידה והתחנה היתה ממוחשבת אז - ניתן יהיה להפיק סיכום החיסונים מיידית מהמחשב. במידה והתחנה לא היתה ממוחשבת אז - יתכן וזה יקח יותר זמן - ניתן להפיק רישום של החיסונים מתוך רשומון התחנה (כל החיסונים והטיפולים נרשמים ידנית ברשומון ) או שהתחנה תבקש מהארכיון שלה - את התיק המקורי של ביתך - שם רשומים כל החיסונים שקיבלה בטיפת חלב (זה לוקח הרבה זמן - ולא בטוח שתספיקי לקבל את כל הנתונים לפני סוף שנת הלימודים).אחריות טיפת חלב היא לתת לך את רשימת החיסונים שעשתה עם תאריכי הביצוע - אך לא להנפיק פנקס חיסונים. מי שאחראי להנפיק פנקס חיסונים הינו הפונקציה האחרונה שחיסנה- קרי אחות בית הספר. אני ממליצה גם לפנות למרפאת אחיות בקופת חולים - גם שם יתכן ובוצעו חיסונים בעבר - לדוגמא, אבעבועות רוח, שפעת וכו' - וחשוב בעת שיחזור הפנקס להכניס את כל החיסונים שבוצעו!בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב