בעיות שינה לילד בן 3

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

12/06/2011 | 10:32 | מאת: ריקי

איך יודעים שלילד יש בעיות שינה שמצריכות טיפול או שזה חולף? הוא מתקשה בהירדמות ,נרדם ב21:00 ומתעורר ב 5:00. ישן צהריים בגן.

ריקי שלום,ילד בן 3 שישן 8 שעות רצוף בלילה ,וכן ישן בצהרים בגן - יתכן וכמות השעות הללו מספיקות לגילו . על מנת לודא זאת, כדאי לברר בגן כמה שעות הוא ישן צהריים - ולהגביל את השינה שלו בגן לשעה וחצי, על מנת שיגיע לערב עייף יותר - ואז ניתן יהיה לנסות להשכיבו לישון כבר בשמונה בערב. שעון הקיץ גם מקשה על הרדמת ילדים בשעה מוקדמת כיון שיש אור בחוץ - גם הגוף צריך לחוות את ההחשכה על מנת שהורמוני השינה יפעלו כראוי. כדי לעשות זאת , ניתן לצאת איתו לטיול בחוץ בין 19:00-19:45, ואז, ארוחת ערב, אמבטיה ,ספר ולישון - יכול להיות שבשלב ראשון לא תספיקו להגיע להשכבה לפני 20:30 אבל עם הזמן, ניתן יהיה לקצר את השהות בחוץ - ואז לחזור מוקדם יותר ולהתחיל בטקס שינה כך שב20:00 הוא כבר יישן. בהצלחה ולילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב