גזים ואופטימיל

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/06/2011 | 04:06 | מאת: ads

שלום תינוק בן חודש שסובל מגזים בעיקר בשעות אחה"צ והערב. ניזון בעיקר ממטרנה חלבית אקסטרה-קר (75%) אבל גם מחלב אם. הגזים התחילו לדעתי לאחר שקיבלנו המלצה להאכילו במטרנה פגים, אבל המשיכו גם אחרי שהפסקנו ועברנו למטרנה חלבית רגילה(לא פגים) קראתי את ההודעות מתחת לגבי נסיון להאכיל עם מטרנה ללא לקטוז. 1.האם יש משהו מעבר לכך שניתן לנסות? 2.האם יש סיכוי שחלב האם גורם לגזים? אם כן- ממה כדאי לי להמנע מעבר להמנעות מאכילת מאכלים מעוררי גזים 3. קיבלתי המלצה להשתמש באופטימיל (ללא קשר לגזים). מה דעתך על התמ"ל הנ"ל, ובמיוחד בהקשר לגזים? תודה!

איה שלום, תינוק הסובל מ"קוליק" - הידוע גם כבכי ממושך מגזים - גורם לנו ההורים לנסות הכל למענו -כדי להוציא אותו ממצב הבכי הממושך - לתינוק כואב הבטן, ולנו כהורים כואב הלב שאנו לא יכולים לפתור את הבעיה. לגבי תינוקך - ציינת כי המליצו לתת לו מטרנה פגים - אך כעת בגיל חודש הוא ניזון בעיקר ממטרנה אקסטרה קייר - 1. אם תינוקך פג - נולד מתחת לשבוע 37 - כדאי לשקול המשך הזנתו דוקא ממטרנה פגים - זוהי פורמולה שמתאימה לעובר שלא סיים הריון שלם - גם מבחינת ספיגת הסידן ומינרלים נוספים בגופו - ומטרנה פגים מיועדת להשלים לו את החוסר זה. גם אם הוא עולה יפה במשקל - עדיין אין לנו בטחון שהוא השלים את כל החוסרים עקב ההריון הקצר. על כן בהתאם לשבוע ההריון שבו נולד - כדאי לשקול לחזור למטרנה פגים -מטרנה פגים לא אמור להחריף את בעיית הגזים כי הוא מכיל שמן בטהפול המקל על העיכול ומפחית גזים. במידה ותינוקך אינו פג - אז אין צורך במתן מטרנה פגים. ועכשיו לשאלותייך:1. ניתן לנסות פורמולה ללא לקטוז בשילוב עם הנקה - כפי שציינתי בתחילה - כשתינוק סובל אנו מנסים הכל - אפילו אם איננו בטוחים שזה יצליח.ישנם תכשירים נגד גזים שניתן לרכוש בבתי מרקחת- אך חשוב להקפיד על קניית תכשיר מחברה מוכרת,שימוש בתכשיר על פי הוראות היצרן, ולא לצפות מ"קסמים" - התכשיר בד"כ מקל מעט על חוסר הנוחות של התינוק בעת הגזים - הוא לא פותר את הבעייה ולא מונע אותה. 2.חלב אם לא גורם לגזים - חלב אם הינו המזון האולטימטיבי לתינוק - וכל הכבוד שאת מצליחה לשלב בין תמ"ל לבין חלב אם - גם כמות קטנה של חלב אם בגיל חודש - יש לו תועלת!!!ישנם מזונות שאת אוכלת שעלולים להגביר את הגזים אצל התינוק - קודם כל - מזונות שעושים לך גזים - שוקולד, מטוגנים למיניהם, כרוב/כרוביתוכד'. המזון שעלול ליצור הכי הרבה גזים אצל התינוק - זה חלב ומוצריו - שבתור אמא מניקה - את נוטה לצרוך אף יותר מהרגיל. ניתן לנסות להוריד ל3-4 ימים את כל מוצרי החלב מהתפריט שלך (קשה!)ולבחון האם יש הקלה בגזים אצל התינוק. במידה ואת לא רואה שינוי בגזים - כדאי להחזיר את מוצרי החלב. במידה ויש הקלה ותמשיכי עד לסיום "תקופת הגזים" - (בד"כ 3 חודשים)ללא מוצרי חלב- חשוב שתעשירי את תפריטך במזונות אחרים עתירי סידן. 3. "אופטימיל" הינו תחליף חלב אם - מצויין, בדיוק כמו מטרנה וסימילק. מכיל את כל הרכיבים הרלוונטייים - ובעיקרון כל החברות מנסות לחקות את חלב האם עד כמה שניתן.כעקרון, לא צפוי יותר/פחות גזים בין פורמולה אחת לשניה. אך תמיד נמצא שתינוק אחד מסתדר עם פורמולה אחת, והשני יסתדר טוב יותר עם אחרת. במקרה של תינוקך בן החודש - שניזון מהנקה ושילוב מטרנה פגים או מטרנה אקסטרה קייר או מטרנה ללא לקטוז - אני נוטה להיזהר להחליף לפורמולה נוספת - גם החלפות רבות מדיי עלולות "להרגיז" מעי צעיר שעדיין לא לגמרי בשל לכל השינויים הללו - ובכך להחריף את הגזים במקום להקל עליהם. אחרון חביב - "הגזים" עוברים!עוד חודש חודשיים, תתחילו להרגיש שהתינוק בוכה פחות שעות, ואז זו הקלה עצומה - לשניכם!בהצלחה!

11/06/2011 | 23:16 | מאת: ads

האם שימוש בחלב עיזים/סויה במקום חלב פרה באוכל שאני צורכת אינו אמור לעורר גזים אצל התינוק? התינוק אכן נולד כפג בשבוע 36 ועולה יפה במשקל. בעת השחרור מביה"ח לא קיבלנו המלצה על שימוש במטרנה פגים, אלא רק מאחות טיפת חלב כשהעליה במשקל היתה מועטה מדי לטעמה. ברגע שהחל לעלות יפה במשקל, נאמר לנו שאין חובה להשתמש במטרנה פגים. איך ניתן לדעת האם אכן צרך את כל הויטמינים שהיה אמור לצרוך ושבאמת אין צורך במטרנה פגים?

מנהל פורום טיפת חלב