דלקת אוזניים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

20/10/2011 | 22:49 | מאת: אמא למיכאל

מיכאל בן 5.5 חודשים ויש לי 2 שאלות: 1. יש לו דלקת אוזניים והוא מקבל טיפות. קיבלתי המלצה לטפטף לו לאוזן חלב אם - מה דעתך?. 2. הוא עדיין לא מתהפך על אף שהוא שוכב על הבטן יפה ומרים את הראש. לפעמים הוא מתהפך לצד, אבל לא משלים את ההתהפכות. האם יש תרגילים שניתן לעשות כדי לחזק אותו?

אמא של מיכאל שלום!חלב אם אכן עשיר בנוגדנים ולכן ישנן המלצות לטפטף חלב אם בכל מקום שיש דלקת - לדוגמא- אם יש פצע בפיטמה - מומלץ לטפטף כמה טיפות של חלב אם על הפצע, אם יש דלקת עיניים - ישנה המלצה לנקות את העין עם חלב אם. לגבי דלקת אוזניים - אני פחות ממליצה - כיון שהדלקת הינה במקום סגור בתוך האוזן - וטיפטוף של חלב אם לתוך האוזן - יכול להוות עבור חיידקי הדלקת עוד קרקע פוריה להתרבות במקום מפגש מספק עם נוגדני דלקת. לכן, אם מיכאל יונק - כדאי להרבות בהנקה - את הנוגדנים הוא יקבל דרך הפה - וזה כבר יעזור לו להתגבר על דלקת האוזניים. כדאי גם להניקו כאשר הוא בתנוחה הדומה לתנוחת ישיבה - כדי שהחלב שהוא יונק, יגיע לושט ולא לצינורות המחברים אף ואוזן - וזה שוב עלול להגביר את הדלקת. לגבי ההתהפכות - מיכאל הינו בדרך הנכונה - הוא כבר מתהפך על הצד - ומצופה רק בסביבות גיל 6 חודשים להתהפכות בטן גב /גב בטן. ואם הוא כבר מגיע לצדדים - וישלים את ההתהפכות רק בגיל 7 חודשים זה עדיין לחלוטין בגדר הסביר. ניתן לנסות לעזור לו קצת על ידי שימת יד על האגן שלו כדי לכוון אותו להתהפך לצד, ואם לא עוזבים את האגן, ושמים צעצוע מגרה ליד הכתפיים - הוא כבר ימשוך את עצמו להתהפכות מלאה על מנת להגיע לצעצוע. כעיקרון - לא ממש צריכים לעזור לו - פשוט להמשיך לשים אותו על הריצפה עם כמה צעצועים מגרים סביבו - ולחכות לטבע שיעשה את שלו - ועם קצת סבלנות הוא יתהפך! הרבה בריאות וסופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב