האם יש נזק בקבוק?

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

14/10/2011 | 21:44 | מאת: מזל

שלום, בתי בת 4 חודשים, שמעתי מרופא שיש לשטוף מברשת בבקבוק ואח"כ להרתיח מים חמים לתוך הבקבוק כדי לנקות את הפטריות ולמנוע מכאבי בטן. האם כל הארוחות שיש צורך כל הזמן לנקות את הבקבוק באמצעות קומקום? או מספיק רק לשטוף ניקיון בתוך הבקבוק? מה עליי לעשות כדי למנוע שריטות בגלל מברשת מיוחדת לבקבוק?

מזל שלום, אכן כדאי להקפיד במיוחד בחצי השנה הראשונה (ועל פי המלצת משרד הבריאות - אפילו עד גיל שנה) בנקיון והרתחתה הבקבוקים. וזה אומר - אחרי כל ההאכלה לנקות את הבקבוק עם מברשת וסבון כלים - ולפני השימוש הבא - להרתיח את הבקבוק. כדאי שיהיו כמה בקבוקים - כך תוכלי להרתיח את כל הבקבוקים פעם ביום בערב - וזה חוסך הרתחה של כל בקבוק במהלך היום. רוב הבקבוקים אינם נשרטים מהמברשת - כיון שהם עשויים מחומרים עמידים שאינם מתפרקים. בכל מקרה - משרד הבריאות ממליץ לזרוק את הבקבוק אחרי שימוש של שנה. שיהיה המשך חג שמח!

מנהל פורום טיפת חלב