אכילה בן 6חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

19/09/2011 | 16:25 | מאת: vira

שלום רנה! בני בן 6חודשים והתחלתי לתת לו ארוחות של פירות ומרקים. את מנת הפירות אני נותנת לו בבוקר והוא אוכל אותה בסדר גמור מכפית. בצהריים אני נותנת לו מרק ירקות עם עוף והוא גם אוכל אותו טוב אך מכפית הוא לא אוכל הרבה ואז אני מעבירה הכל לבקבוק והוא אוכל הכל. אני קראתי שזה לא טוב להרגיל לאכול מבקבוק וצריך לעודד אכילה מכפית. אבל מה לעשות אם הוא עדיין לא מוכן לאכול כמות כזות מכפית?

וירה שלום,גיל 6 חודשים זו התחלת החשיפה למזונות משלימים כארוחה של ממש - ולא כטעימות כפי שניתן עד כה. אך הקצב שבו תינוק בשל לאכול את כל האוכל כארוחה שלמה - משתנה מתינוק לתינוק - לדוגמא - יש ילדים שאחרי יומיים גומרים את כל המנה(כפי שבנך עושה עם הפירות), ויש תינוקות שאחרי חודשיים עוד לא גמרו שתי כפיות - למעשה בדיוק כפי שבנך עושה עם הירקות והעוף. שני המצבים הללו תקינים לגמרי - ואנו לא ממהרים. החשיפה למרקם של המזון והכפית חשובים לנו הרבה יותר מהכמות, בייחוד בגיל 6 חודשים, שניתן להשלים ארוחה עם חלב במידה והוא לא רוצה לגמור את המנה, ומראה סימנים שהוא עדיין רעב. לכן, כפי שקראת, אכן מומלץ להמשיך בכפית, גם אם הוא לא גומר את כל המנה, להמשיך לשלב ירקות שונים, עוף /הודו/בקר בתוך המרק- גם אם כל מה שהוא אוכל מזה - זה שתי כפיות.זה בסדר גמור. במידה והוא מראה שאינו רוצה עוד, אך אחרי כמה דקות הוא מראה שעדיין רעב - יש להשלים את הארוחה עם חלב. בכל התחלה חדשה נדרשת סבלנות ויש תינוקות שזקוקים ליותר זמן והדרגתיות. וזה לחלוטין תקין!שיהיה בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב