קשיי שינה אצל תינוק בן חודש וחצי

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

18/09/2011 | 11:05 | מאת: אושרת

רנה שלום, לבני בן החודש וחצי ישנם קשיי שינה שמתאפיינים בשני אופנים: 1. במשך היום הוא כמעט ואינו ישן. הוא נרדם עליי מספר פעמים במהלך היום, אך כאשר אני משכיבה אותו במיטתו, הוא מתעורר מיד. כך שהוא ישן כל פעם רק למספר דקות ומתעורר.הוא אינו נרדם לבדו כאשר אני מניחה אותו בעריסתו. 2. בעיה נוספת היא בלילה. הוא נרדם בהנקה לאחר האמבטיה ללא כל בעיה וישן כחמש- שש שעות רצוף. הבעיה היא לאחר שמתעורר באמצע הלילה.הוא יונק, מגהק, אני מחליפה לו והוא חוזר לישון,אך הוא אינו רגוע בשינתו,בועט עם רגליו וידיו, משמיע קולות וגניחות. מיותר לציין כי אני ערה כל הזמן הזה.ניסיתי להצמידו לפינת המיטה כדי שירגיש בטוח, אך זה לא עוזר. כיצד ניתן להקל עליו?

אושרת שלום,יש תינוקות שמרגישים ש"הם הולכים לאיבוד" כשמשכיבים אותם לישון - וזקוקים מאד לעירסול בידי מבוגר. ולכן, כדי שלא נגיע למצב שהוא כל היום על הידיים (ואת בודאי כבר מותשת מזה!)אפשר לנסות לעטוף אותו על ידי שמיכה דקה/חיתול בד, באופן כזה שהוא ירגיש עטוף ומוגן (בדומה לצורה שעוטפים אותם בבית חולים עם היוולדם), ואחרי שהוא עטוף- להשכיבו במיטה.לגבי שנת הלילה - נראה שהוא ממש תפס את "הקטע" של ההנקה - ישן פרק אחד של 5 שעות רצוף (וזה מצויין בגיל חודש וחצי!). יתכן והוא סובל מקוליק(הגזים של התינוקות) דוקא בשעות הלילה ולכן אינו רגוע באמצע הלילה. ניתן להיעזר בתכשירים נגד גזים לתינוקות - הם לא פותרים את הבעיה אך הם מקלים עליו - ואולי הוא ימשיך לישון בצורה יותר רגועה. וכמובן לזכור - אם אכן זה גזים - זה בד"כ חולף סביב 3 חודשים - כך שאוטוטו זה מאחוריכם... יתכן גם שבנך סובל מרפלוקס - היצרות של שוער הקיבה - ואז חלק מהאוכל עולה חזרה לושט - וגורם לו לצרבת. ניתן לנסות להקל עליו על ידי השכבתו בתנוחה מוגבההת (ולזכור שהוא צריך לישון על הגב כשאתם לא בסביבה /ישנים). ניתן להגיע לתנוחה מוגבההת על ידי שימת כרית/חבילת חיתולים מתחת למזרון המיטה שלו (ולא לתת לו לישון על הכרית!). השכבה בתנוחה מוגבההת אחרי האוכל מוריד את הסיכוי לחזרת האוכל במעלה הושט - ואז פחות צרבת =פחות חוסר שקט בשינה. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב