תינוק בן חודשיים נחנק במהלך שינה ומחרחר אחרי האוכל

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/09/2011 | 22:11 | מאת: ליאל

שלום לך, תינוק שלי בן חודשיים נחנק לפחות פעם אחת במהלך שינה לא בהכרח בלילה לפעמים גם ביום. כאילו חסר לו אוויר הוא מתעורר ואז שוב חוזר לישון. כמו כן הוא מחרחר לאחר האוכל ומשתעל לפעמים במהלך האוכל מהבקבוק. הוא אוכל סימילאק אדוונס. הייתי אצל רופאת ילדים היא המליצה על אינפמיל AR חשוב לציין שהתינוק לא פולט אוכל.קראתי הרבה על התמ"ל הזה ולא כל כך בא לי להחליף לו כי הבנתי שהוא מאוד כבד.מה תמליצי? תודה על תשובתך

ליאל שלום, רפלוקס שהינו למעשה היצרות של שוער הקיבה, יכול לגרום להשתנקויות גם ללא פליטות, ולכן כדאי לנסות את התמ"ל אנפמיל AR שהינו פורמולה להפחתת רפלוקס. אם קיים רפלוקס - אף ללא פליטות, עדיין יש סיכוי שהאוכל עולה חזרה לאיזור הושט - עלול לגרום לתינוק הרגשה של צרבת, ונסיונות שיעול כיון שהאוכל נשאר בתחתית הושט ומגרה את התינוק להשתעל. תמ"ל אנפמיל AR - הינה פורמולה מצויינת -ודוקא הייחודיות שבה שהיא אינננה כבדה - זהו למעשה פורמולה רגילה (בארה"ב אנפמיל הינו פורמולה רגילה כמו מטרנה וסימילק אצלנו)שהוסיפו לה עמילן אורז. הייחודיות בעמילן זה הינו שהוא אינו מסמיך בבקבוק - אלא רק לאחר האכילה - הוא מסמיך בקיבה - ולכן קל מאד לשתות אותו - כיון שהוא אינו סמיך כדייסה, אך הוא מפחית את עליית האוכל חזרה לושט (והתוצאה אז היא צרבת, שיעול/ פליטות)עקב הסמכתו בקיבה. היא בעלת אותם קלוריות כמו פורמולה רגילה.כדאי לנסות - כי אם אכן יש לתינוק רפלוקס - במרוצת הזמן הצרבת שנוצרת רק מחמירה - ופורמולה זו יכולה בהחלט להקל.בכל מקרה בד"כ רפלוקס חולף ,והנטייה לעלית האוכל חזרה לושט יורדת עם התחלת אכילת מוצקים. במידה ואת לא רואה שינויי או הטבה כלשהיא, כדאי להתיעץ עם רופא אף אוזן וגרון - לשלול שקדים מוגדלים, אדנואידים וכדומה שיכולים לגרום לסימפטומים דומים.בהצלחה ובתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב