תינוק בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

05/06/2011 | 08:29 | מאת: אפרת

בני בן 9 חודשים כמעט,עד לפני שבוע בערך היה יונק 3/4 פעמים ביום ,בשבוע האחרון הוא מסרב לינוק..כך שיוצא שבקושי הוא יונק פעם אחת ביום. אנחנו מאז שהוא נולד מנסים לתת לו תחליף חלב מכל סוג שהוא בכל מיני צורות והוא מסרב בכל תוקף! שאלתי היא האם בגיל הזה הכרחי בשבילו תמ"ל או הנקה? ואם הוא לא מוכן מה את מציעה לעשות? לא ציינתי כמובן שהוא אוכל כ-3 ארוחות מוצקים ביום ,מרק עם עוף פרות וכו בסדר גמור.

אפרת שלום, קודם כל ,זה שתינוקך סירב לתחליפי חלב מאז לידתו - ומעדיף הנקה - מצביע שהוא תינוק חכם - יש לו מקור טוב אז למה שהוא יתפשר על ההעתק ,אפילו אם ההעתקים הם מצויינים?! יש 2 סיבות נפוצות להפסקת הרצון להנקה על ידי התינוק בגיל 9 חודשים. הראשונה - בקיעת שיניים. בקיעת שיניים יכולה לגרום לשינוי בתיאבון של התינוק ,בשינוי הרגלי האכילה שלו(אם היה אוכל מוצקים ללא קושי - פתאום הוא מעדיף רק בקבוקי תמ"ל או הנקה, וכן להפך - תינוק שהיה מקבל שילוב של מזונות משלימים עם תמ"ל או הנקה - מעדיף רק את המזונות המשלימים ומוותר על ההנקה - כבמקרה שלכם).זה לחלוטין נורמלי - ובד"כ עובר עם בקיעת השיניים הראשונות. חשוב להמשיך להציע לו - כדי שאם התקופה תעבור והוא ירצה שוב הנקה או תמ"ל - בכך שאת מציעה לו - תהיה לו האופציה להמשיך. אך אין צורך להתעקש - אנו לא רוצים להפוך את נושא האוכל למלחמה - זה צריך להיות מתוך רצון והנאה.רצוי להמשיך עם ההנקה או תמ"ל על פי בחירתכם - עד גיל שנה - כיון שתכולת הויטמינים והמינרלים בהם חיוניים לצמיחתו והתפתחותו התקינה של תינוקך. אך שוב - לא בכוח. ניתן לנסות לתת לו תמ"ל בכפית או בכוס(יש בשוק כוסות שאינם נשפכים).אם שום צורה לא מקובלת עליו, והוא גדל ומתפתח יפה עם 3 ארוחות מוצקים ביום - זה בכל מקרה עדיף על נסיון האכלה של משהו שהוא מתעקש לא לאכול!חשוב רק לדאוג שיקבל מספיק נוזלים ביממה -אפשר גם מים! הסיבה השניה להפסקת הרצון להנקה אצל תינוק בן 9 חודשים - נפוצה פחות אך קיימת - היא קבלת המחזור החודשי שלך. לעיתים משהו בטעם של החלב משתנה - וזה לפעמים משפיע על רצון הפעוט בהמשך ההנקה או בהפסקתה.בהצלחה ובתיאבון!

05/06/2011 | 13:39 | מאת: אפרת

תודה רבה רנה על התשובה המפורטת והמהירה! הרגעת אותי מאד! רק שאלה קטנה,בגיל הזה כמה פעמים ביום הוא אמור לינוק? מה הנורמה? ושוב תודה על התשובה המקצועית!

מנהל פורום טיפת חלב