גן ילדים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/03/2014 | 00:16 | מאת: yasmin

רנה שלום. בתי בת שנה וחצי ועוד מעט הולכת לגן ילדים. בעקבות זה יש לי כמה שאלות. 1. עכשיו היא הולכת לישון בין 21:00 ל 22:00 בערב וקמה ב8:30-9:00 בבוקר. כשתלך לגן תצתרך ללכת לישון הרבה יותר מוקדם כדי לקום מוקדם. כמה זמן מראש אני צריכה להתחיל להרגיל אותה ללכת לישון יותר מוקדם ואיך לעשות את זה נכון? 2. מה עלי לעשות כדי להכין את המתוקה לגן , שיהיה לה יותר קל להתאקלם שם? 3. כל בוקר וערב היא שותה בקבוק כ 200 מל. האם לפני גן צריך לתת לה בקבוק או לבתר עלו? 4. האם מותר לשתות בגיל הזה מיים מינרלים? תודה, יסמין

יסמין שלום! בהחלט כדאי להשכיב את המתוקה מוקדם יותר - לא רק כדי שתקום רעננה ליום חדש, אבל גם כדי שלך יהיה קצת יותר שעות ערב שקטות. ההמלצה היא להקדים בכל כמה ימים את טקס השינה בחצי שעה - כלומר אם כעת אמבטיה,ארוחת ערב, פיז'מה , שיר /סיפור הוא ב20 ,20:30 כדי שהיא תיכנס למיטה סביב 21:30 אז כדאי להקדים את טקס השינה ל19:30,20:00. ואחרי כמה ימים להקדים ל19:00,19:30. המטרה שתמשך ישון כ11 שעות בלילה - כלומר אם היא הולכת לישון ב19:00 בערב היא אמורה להתעורר סביב 6 בבוקר. לא לדאוג שבעוד יום מחליפים את השעות ו19 בערב יהיה עדיין אור יום - אפשר בערב לסגור את התריסים ולשדר שכעת זה ערב. לגבי ההכנה לגן - חוץ מלספר לה שהיא הולכת לגן ויהיה לה כיף שם - ואולי לספר לה על סדר היום שם - גם אם נראה שבגיל זה היא עדיין לא מבינה - היא צריכה לחוות את הביטחון בקול שלך בכל התהליך בגן - וזה יקל עליה את המעבר לגן. אין בעיה להמשיך עם הבקבוק של 200 מ"ל בבוקר ובערב. בערב כדאי לדאוג לצחצח שיניים אחרי הבקבוק, ובבוקר סביר שתקבל את הבקבוק כשהיא מתעוררת ואם זה יהיה סביב 6-7 בבוקר - היא כבר תהיה רעבה עד שתקבל את ארוחת הבוקר בגן לכן חבל לותר עליו. מעל גיל שנה ניתן להציע כל מים - מים מינרליים או מים מהברז. המשך שבוע נפלא!

מנהל פורום טיפת חלב