פעוט בן שנה ו4 התפתחות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

15/03/2014 | 16:04 | מאת: הילה

היי רנה אשמח לתשובות בכמה נושאים תודה עידו בן שנה וארבעה והוא ה1 והיינו שמחים מאוד לדעת מה אנחנו אמורים לראות מבחינת התפתחות הממוצעת בכל התחומים- מוטורי,רגשי,שפתי וכד בגילו. אני מתעניינת בכך כי הוא התחיל רק בחודשיים האחרונים להצביע בבירור ,להיות תקשורתי יותר וקצת לזהות תמונות של חפצים. ההרגשה שלי שהוא מעט איטי ביחס לילדים אחרים בגילו,שזה בסדר ,עם זאת אני רוצה להעשיר את הידע שלו... הוא ילד עם המון אנרגיה וסקרן ותזזיתי מאוד.(אולי אין לו טוסיק כרגע לכך). כמו כן הוא מעדיף להשתמש בעיקר ביד ימין למרות הניסיונות שלנו לתת אוכל ביד שמאל(הוא מעביר ליד השנייה) משחקים וכד' . האם יש מצב שעידו החליט שיד ימין הוא הדומיננטית... לא מוקדם? ומבחינת משקל -הוא נולד 3300 ושוקל 10.5 ורק בגיל שנה וחודשים שליש את משקלו. כיוון שבין שנה לשנה וחדשים היה חולה המון (התחיל גן). הוא היה עד גיל שנה באחוזון 50 ואז ירד ל24 באחוזון ושומר על כך .האם זה תקין ? כמה אמור פעוט בגילו לשקול... תודה על הענות והתשובות הילה

הילה שלום,לכל פעוט יש קצב התפתחות שונה, ומה שחשוב לראות במהלך החודשים זה התקדמות בהתפתחות אפילו שיש ילדים בגילו שכבר מפותחים יותר. אם עידו מתקדם בהתפתחותו זה מצויין(כלומר היום הוא עושה דברים שלא עשה לפני 3 חודשים). בין גיל שנה לשנה וחצי פעוט אמור ללכת בין רהיים - ויש כאלה שכבר הולכים לבד, הוא יכול לתפוס פירורים קטנים בתפיסת צבת,יכול להניח קוביה על קוביה ולקראת גיל 18 חודש יכול לבנות מגדל מ2-3 קוביות, הוא מזהה באיזה איבר בגופו נוגעים - למשל מכיר אף או ראש.הוא מפתח מודעות לגופו תוך כדי משחק במשיכת חפצים ודחיפתם. מזהה חפצים בשלומתם אך לא מבחין בפרטים - למשל מזהה כדור אבל לא את הציורים שעל הכדור.מגיב לקריאת שמו ומפנה ראשו.מבטא מילים בודדות כמו אבא ואמא. אומר "מה" כשמתכוון למים למשל. ממלא הוראה פשוטה כמו "תן נשיקה".,נותן צעצועים למבוגר לפי בקשה ולפעמים מרצונו. בגיל זה עדיין לא אמורה להיות דומיננטיות ש יד - אם כי יכולה להיות העדפת יד - ולכן אנו כמבוגרים צריכים להניח דברים גם לשמאלו וגם לימינו - והוא יחליט האם לקחת בימין או שמאל - ואף להעביר את החפץ מיד ליד. לגבי גדילתו - אין ספק שתקופות מחלה משפיעות על הגדילה, ומהוות גורם לירידה באחוזונים. גם אחוזון 24 זה אחוזון תקין לגילו - ובד"כ הפעוטים משפרים את המשקל שלהם כתוצאה משיפור בתיאבון כאשר הם מרגישים טוב - אבל לוקח זמן עד לשיפור המדדים.

מנהל פורום טיפת חלב