בקבוק לפני נשינה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

11/03/2014 | 19:38 | מאת: רחלי

שלום, הבת שלי בת שנה ו10 חודשים. עד לפני שבועיים היא התרגלה להירדם בעזרת בקבוק מטרנה. הייתי מביאה לה בקבוק מטרנה לפני השינה והייתה מיד נרדמת, לפעמים אפילו לא הייתה מסיימת אותו. לפני כשבועיים קרה מצב שנסענו לשבת ושכחנו להביא לה מטרנה, הסברנו לה שהלילה היא תישן בלי בקבוק כי שכחנו. נרדמה בלי בעיה. למחרת חשבתי לתומי שזאת ההזדמנות לגמול אותה מבקבוק לפני השינה, הרי היא כבר הצליחה להירדם בלעדיו לילה אחד. בלילה שלמחרת אמרתי לה- את ילדה גדולה ואנחנו חושבים שאת לא צריכה יותר בקבוק, זה מזיק לשיניים וכו' ולא הבאנו לה בקבוק. הלילה כבר לקח לה יותר זמן להירדם. היא רגילה לישון מ6 וחצי בערב ועד 6 וחצי בבוקר. עכשיו כבר שבועיים אחרי, ואני שמה לב שלוקח לה הרבה יותר זמן להירדם. החוסר בבקבוק מקשה עליה להירדם. היא יכולה להיות שעה- שעה וחצי במיטה לדבר לעצמה ולא להירדם. מה שיוצר לה עייפות בבוקר. השאלה שלי היא- האם להחזיר לה את הבקבוק לפני השינה כדי שתישן יותר זמן או להשאיר את המצב כך ולהמשיך עם הגמילה מהבקבוק?תודה

רחלי שלום, במקרה של גמילה מבקבוק בלילה - פעלתם נכון וכדאי להמשיך עם ההרגל הירדמות החדש - בייחוד שבסופו של דבר היא נרדמת לבד - אף שלוקח לה יותר זמן. אפשר לנסות לתת לה כוס חלב בשש יחד עם ארוחת ערב או בסיום ארוחת ערב - כחלק מתהליך טקס שינה - אבל לפני שנכנסים למיטה - כדי שהיא לא תקשר את הכוס חלב/בקבוק עם ההירדמות.

מנהל פורום טיפת חלב