שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/03/2014 | 18:17 | מאת: אמא

בני בן שנה וחצי מזהה צבעים כשנשאל איזה צבע חפץ ספציפי מתבלבל בין אדום לכתום. האם זה אמור להדאיג ואיך אפשר לפתור זאת?

אמא שלום, ממש לא לדאוג בשלב זה! פעוטים לא אמורים לשיים(לקרוא לצבע בשמם) צבעים בגיל זה וזה אפילו מוקדם לעשות אבחנה בין צבעים -שהמתוק כבר עושה. בד"כ בין גיל שנתיים לשלוש פעוטים יודעים להבחין בין הצבעים - כלומר את המכוניות הכתומות הוא ישים בערימה של הכתומים ואת האדומות בערימה של האדומים - אבל אם תשאלי אותו איזה צבע המכונית הכתומה הוא יגיד אדום, והוא יגיד אדום גם למכוניות האדומות. וזה ההבדל בין לשיים - להגיד על חפץ מה צבעו לעומת להבחין בין צבעים השונים.

מנהל פורום טיפת חלב