תינוקת בת 3 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

02/03/2014 | 23:23 | מאת: לימור

שלום רב, ביתי בת 3 חודשים, מגיל חודש היא ישנה כמעט לילה שלם, היא אוכלת סימילאק, בשבוע האחרון היא התחילה לישון יותר בלילה, אם נניח היא הולכת לישון בשעה 21:00 היא יכולה לקום למחרת בשעה 8:00, שזה 11 שעות!! מה שלא היה עד עכשיו, היא הייתה קמה בסביבות 5:00- 6:00 בבוקר, אני יודעת שיש הרבה אמהות שיגידו שבורכתי ואני ברת מזל אבל אני קצת דואגת, כי בעצם נוצר מצב שהיא מפספסת ארוחה, אם היום שלה מתחיל בשעה 8:00-8:30 והיא אוכלת 180 כול 4 שעות יוצא שמקום 5 ארוחות ביום היא ירדה ל-4 ארוחות, חשוב לציין שבמהלך היום היא לא ממש ישנה, יותר תופסת תנומות של פה שעה שם חצי שעה אם אני בבית אז היא יכולה לישון קצת יותר.. אמרו לי לבדוק את החיתולים אם הם רטובים ויש לה יציאות- בדקתי והכל בסדר, הילדה חיונים וחייכנית כך שהיא מרגישה טוב, נכון למפגש האחרון שלנו בטיפת חלב שהיה בגיל חודשיים היא שקלה 5.800 כך שהיא הייתה באחוזון גבוהה, אבל עדיין אני מוטרדת מהשינוי הזה, מפחדת שהיא תרד במשקל, אז לסיכומו של עניין, האם צריך להעיר אותה בלילה לאכול? האם צריך לתת לה לישון ולחכות שהיא תקום לבד ותדרוש? האם זה תקין?

לימור שלום, אכן ניתן להבין את החשש שלך מול ההנאה מתינוקת כל כך נוחה. תינוקת בגיל 3 חודשים אמורה לישון כ10 שעות בלילה - בד"כ לא רצוף - כלומר 5 הראשונות בד"כ רצופות וב5 האחרות השינה תהיה קלה יותר, ולכן שינה של 11 שעות זה עדיין בתחום הנורמה - אם כי זה למעשה שהיא ישנה את השעות הללו באופן רציף. כל עוד היא נינוחה במהלך היום, ויש לה יציאות וחיתולים רטובים במהלך היום והיא ממשיכה לעלות באחוזוני הגדילה - סביר כי היא מקבלת את כמות התזונה שמתאימה לה. היא אמורה לאכול כ150 מ"ל לכל ק"ג משקל גוף לחלק למספר הארוחות ביום שהיא אוכלת - ולכן כדאי לנסות להגדיל לפחות ארוחה אחת - אני מציעה את ארוחת הבוקר - ל240 מ"ל (כי אם היא ישנה 11 שעות ללא הפסקות אוכל סביר שתקום מאד רעבה בבוקר).סופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב