שאלה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

02/03/2014 | 14:07 | מאת: שני

בני הוא בן 1 וחודשיים . כשהיה יותר קטן אכל את הירקות והפירות שקיבל ואף ביקש עוד כיום הוא בקושי נוגע בזה , אבל את שאר סוגי האוכל אוהב! הוא ילד בריא וחייכן והכל אצלו מצויין . שאלותי - 1)האם זה שכיח ? 2)והאם יש לך רעיונות איך לגרום לו לאכול יותר פירות וירקות ? תודה שני

שני שלום, שינויים בהרגלי האכילה מאד נפוצים בכל גיל הפעוט - לעיתים זה קשור לתקופה של בקיעת שיניים, לתקופות שאחרי מחלה וכד', וברוב המקרים הם חוזרים לאכול את מה שאהבו קודם לעיתים במינונים שונים. ככלל, התפקיד של ההורה זה להחליט איזה אוכל מכינים, איך מגישים את האוכל, והתפקיד של הפעוט זה להחליט מה מתוך זה הוא אוכל והאם הוא אוכל בכלל. ולכן - ההמלצה היא להמשיך להכין ולהציע לו אוכל - כולל פירות וירקות שכעת הוא מראה סימנים שהוא לא רוצה - והוא יחליט אם הוא אוכל את זה - אם זה יהיה על הצלחת שלו יש סיכוי טוב יותר שהוא יטעם את זה שוב. חשוב מאז שלפחות ארוחה אחת תהיה ארוחה משפחתית - יחד עם כל המשפחה - דוקא בארוחות הללו - יש סיכוי טוב להצלחה גם בפירות וירקות כי אוכל זו חוויה חברתית. בילדים גדולים יותר - בני 3-5 שלא מוכנים לאכול פירות - אני ממליצה לעשות שייק פירות - ולכנות אותו "מילק שייק" - זה טעים מאד, ואם מגישים את זה עם קש - זו בכלל חגיגה לפעוט.

מנהל פורום טיפת חלב