הטחת חפצים על הרצפה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

21/02/2014 | 20:53 | מאת: שירי

שלום רנה :-) בני בן שנה וחודש, אוהב להטיח חפצים וצעצועים על הרצפה כדי לשמוע את הרעש שלהם ובכלל.. האם אפשר "לחנך" אותו לא לעשות כך? האם זה שלב התפתחותי שעובר? לא נעים לי מהשכנים מלמטה מהרעש שהוא עושה :-)

שירי שלום, זריקת צעצועים וחפצים ברצפה בגיל זה מתאים לשלב ההתפתחותי שלו -מעבר להנאה שהוא חווה בצלילים שמופקים מהפעולות הללו, הוא גם מתנסה בפעולה ותוצאה. לכן כל עוד שהוא עושה זאת בחפצים שמותר להטיח אותם ברצפה - שאינם שבירים ומסוכנים - לא צריך להגביל אותו. אם הוא עושה זאת בחפצים שבירים - אז כדאי להרחיק חפצים אלו ממנו, או להגיד לו "לא" בכל פעם שעושה זאת - ואף לקחת את החפץ כדי שיבין ש"לא" אומר שהוא לא יוכל להמשיך לעשות זאת. כדי לשמור על יחסי שכנות תקינים - אני ממליצה בין 14-16 או אחרי 19 - לשים רק חפצים רכים בקרבתו - כך גם הטחתם ברצפה לא יפריעו לסובבים. סופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב