הרטבת לילה לילדה בת 3 וארבע חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/02/2014 | 21:49 | מאת: יערית

שלום לך רנה, בתי גמולה כבר מגיל שנה ותשעה חודשים. לאחר שנה של גמילה ביום התחלתי גמילה בלילה. הגמילה בלילה לא צלחה! בתי מתעוררת רטובה כמעט כל לילה. לאחר חודש של הרטבות התחלנו להשתמש בתחתוני לילה והיא עד היום ישנה איתם (היא בת 3 וארבעה חודשים). לצערי היא עדיין מתעוררת רטובה. מה המלצתך בנידון.. האם להוציא את התחתונים ולנסות גמילה מחדש או להמשיך עם התחתונים עד שתקום יבשה. תודה רבה

יערית שלום, כדי לבחון האם לביתך יש יכולת שליטה על ההשתנה הלילית אני מציעה להכין איתה טבלת התנהגויות חיוביות - בגיל זה מאד אוהבים מדבקות ולכן זה מתכון מצויין לנסות לשנות התנהגויות "שליליות". מכינים טבלה עם כמה טורים - כאשר רוב הטורים זה דברים שהיא תמיד מצליחה בהם - לדוגמא : עשיתי אמבטיה/שמתי פיז'מה/נתתי לאמא נשיקת לילה טוב וטור נוסף עם "ישנתי כל הלילה בלי לעשות פיפי בטיטול". בבוקר עושים "טקס מדבקות" ועל כל טור שהצליחה - היא מקבלת מדבקה שמדביקים בטבלה. במידה והיא קמה רטובה - יש להגיד לה - לא הצלחת הלילה לקום יבשה אבל אני בטוחה שהלילה הבא את תצליחי. וכמובן לקראת הערב יש לכוון אותה לטבלה ולהגיד לה שוב - אני בטוחה שמחר בבוקר נצליח לשים מדבקה בכל הטורים - כי את ילדה כל כך בוגרת. את שיטת הטבלה עם ההתנהגויות חיוביות יש לעשות לפחות למשך שבוע - ואם יש שיפור בהרטבות - אז הבעיה היא על בסיס התנהגותי - שלמעשה נפתרת עם ההישגים בטבלה, ואם היא לא מצלחה לקבל אף מדבקה בטור של קמתי יבשה בבוקר - סביר כי הקושי הוא עדיין פיזיולוגי. בד"כ הטיפול לכך הוא במרפאות של דר' קושניר - מתחילים סביב גיל 4-5, אך בהחלט אפשר להתייעץ עם המרפאה קודם דרך אתר האינטרנט שלהם. בהצלחה!

25/02/2014 | 20:29 | מאת: יערית

שלום רנה, את הטבלה עשיתי כבר לפני חצי שנה, לאחר עצה שלך, וזה לא כל כך עבד. האם לנסות שוב את עניין הטבלה??

מנהל פורום טיפת חלב