התייעצות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

08/02/2014 | 19:20 | מאת: yasmin

שלום רנה. אני שוב חייבת להתייעץ איתך. היום בבוקר רצינו לנסוע לטייל. בתי בת שנה ו5 חודשים, התנגדה להיכנס לאוטו ולשבת בכיסא שלה. התחילה להתנגד עם תנועות של הגוף וצרכות. ....חזרנו הביתה..... עד היום הכל החה בסדר. למה זה קרה ומה לעשות עם זה יקאה שוב. חשוב לציין שאם לתת לה לבכות חזק היא מקיאה. אשמח לקבל עצות ממך. תודה. יסמין

יסמין שלום, כיון שעל בטיחות לא מתפשרים - אז נכון עשיתם שחזרתם הביתה וויתרתם על הנסיעה. המתוקה צריכה לשבת בכיסא בטיחות בכל עת נסיעה באוטו כאשר היא קשורה לכיסא ואם היא מתנגדת ואפשר לותר על הנסיעה אז עדיף לותר על הנסיעה. אך אם אי אפשר לותר על הנסיעה - יש להסביר לה שהיא חייבת לשבת קשורה בכיסא - אפילו שהיא לא אוהבת - ושברגע שתגיעו ליעד את תשחררי אותה. אם תסבירי לה את זה - בקול רגוע אך אסרטיבי היא תבין שזה הכלל - וגם בכי וצרחות והקאה לא יעזרו לשחרר אותה מהכיסא. כמובן שחשוב מראש לודא שהרצועות נוחות לה(אך לא משוחררות) וכדו'. פעוטים בגיל זה בוחנים את הגבולות של ההורים בכל מיני מצבים - ונסיעה באוטו בכיסא בטיחות זו אחת הדרכים הקלאסיות שהפעוט בוחן את גבולות הוריו. חשוב להיות עקבית בתגובות שלך - כך היא תבין שזה הגבול - ובחינת הגבולות בנושא זה תרד. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב