גיל שנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

19/01/2014 | 19:19 | מאת: עדי

רנה שלום, הבת שלי בת שנה, אוכלת ארוחת ערב מוצקים (דייסת קוואקר,פסטה, חביתה, פרוסה עם גבינה,טחינה,חומוס, ירקות) בשעה שש לאחר מכן עושה אמבטיה שותה בקבוק מטרנה של 150 מ"ל (לרוב לא מסיימת אותו) והולכת לישון באזור שבע. לאחרונה הפסיקה לאכול את ארוחת הערב, לא מוכנה אפילו לטעום ולא שיניתי את האוכל ואלו דברים שהיא אוהבת... גם מהבקבוק היא שותה הרבה פחות אם בכלל יוצא שהיא הולכת לישון רעבה וקמה בלילה לאכול. גם בבוקר היא לא מוכנה לשתות את הבקבוק...יש לציין שזה התחיל כשהייתה חולה ולקחה אנטיביוטיקה אך היא כבר ב"ה בריאה וזה עדיין ממשיך מה גם שבמעון היא אוכלת הכל והרבה. מה אפשר לעשות? דבר נוסף היא קמה בלילה ועוברת אלינו למיטה, עד שאנחנו לא מרימים אותה היא לא מפסיקה לבכות וברגע שעוברת אלינו למיטה מיד נרדמת, איך אפשר לגרום לה לישון במיטתה את כל הלילה. תודה וסליחה שיצא ארוך עדי

עדי שלום, תקופות מחלה אכן מוציאים את התינוקות מההרגלים הטובים של הירדמות ושינה רציפה - וקשה להחזיר אותם למסלול - אף כי הדבר הנכון ביותר הוא להחזיר אותם למסלול כמה שיותר מהר. יתכן והיא הולכת לישון עייפה מדיי ולכן אני מציעה כשלב ראשון לנסות להקדים את ארוחת הערב בחצי שעה - ולבחון האם זה משפר את האכילה שלה. גם אם לא, אם היא מתעוררת בלילה - ההמלצה היא לא להציע לה בקבוק - אפילו שהיא בוכה, ולא להעביר אותה למיטה שלכם - אפילו שהיא בוכה -אלא להגשת אליה, לשים כיסא ליד מיטתה כבר בתחילת הלילה - להשכיב אותה אם היא נעמדת - ללטף אותה ולהגיד ש'ש'ש (אפשר להוסיף "שימי ראש" ולטפוח קלות על המזרון). המטרה היא להרגיל אותה להירדמות עצמית כפי שידעה לעשות קודם שהיתה חולה. ככל שתהיו עקביים בתהליך - היא תבין מה מצופה ממנה - ותחזור לישון ללא ההתעוררות בלילה - ואז גם תהיה רעבה יותר ביום - לאכול את הארוחות באופן מסודר. לא צריכים להילחץ מזה שהיא לא אכלה לפני השינה - ילדים בד"כ לא מרעיבים את עצמם - אז גם אם ערב אחד היא תאכל פחות טוב - היא תשלים למחרת.

מנהל פורום טיפת חלב