מתעוררת בלילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/01/2014 | 22:34 | מאת: סימנ

שלום ביתי בת 9 חודשים, מגיל שבועיים ישנה לילה מלא כ 10 שעות, הייתי באה בבוקר ומוצאת שהיא ערה ומשחקת עם עצמה, בלי בכי. בכמה חודשים האחרונים היא מתעוררת בלילה בבכי, זה התחיל כנראה משיניים ואולי הפך להרגל גם כשאין כאבים, היא מתעוררת ללא סיבה ונעמדת במיטה ובוכה, אני משכיבה אותה חזרה ולרוב היא נרדמת ישר. גם כשהיא קמה בבוקר עכשיו היא קמה בבכי. מה גרם לשינוי הזה ואיך אפשר להחזיר אותה לא להתעורר בלילה או לקום בלי בכי בכיף? תודה!!

אכן גיל 9 חודשים זהו גיל שהרבה מדפוסי השינה קצת משתבשים במיוחד אחרי תקופה של בקיעת שיניים. למעשה כל מה שאת מתארת שאת עושה זה נכון - כשהיא מתעוררת את משכיבה אותה חזרה לישון - וזו הקניית הרגלי שינה נכונים - כלומר , לא להוציא אותה מהמיטה, אלא להשכיב אותה בחזרה במיטה , ללטף אותה לעשות ש'ש'ש עד שנרדמת. לגבי הקימה מלווה הבכי - חשוב לודא שהיא ישנה מספיק שעות - כי לעיתים קימה בבכי זה סימן של התעוררות לפני שהיא הספיקה לישון את כמות השעות המומלצת לגילה.בגיל 9 חודשים היא אמורה לישון כ11 שעות בלילה - לפחות 5 מתוכן רצופות - ולכן חשוב שתוודאי שהיא אכן הולכת לישון בזמן על מנת למצות את כל פוטנציאל השינה שלה.בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב