שינה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

07/01/2014 | 12:00 | מאת: YASMIN

שלום רנה. יש לי שאלה לגבי שנת לילה. בתי בת שנה ושלושה חודשים, בשנת היום אני או אימא שלי שמות אותה במיטה, יוצאות מהחדר והיא נרדמת לבד. אבל כשרוצים להשכיב אותה לישון בלילה, היא לא מוכנה להישאר לבד בחדר, אז תמיד או אני או בן זוגי היינו איתה בחדר, בהתחלה היא משחקת עד שלא מתעייפת והייתה נרדמת. בשבוע אחורון משהו השתנה..... אם אני מתחילה להרדים אותה אז היא כמו תמיד משחקת ואחר כך מצביע לדלת ( רוצה את אבא שלה) , מתחילה לבכות, מבקשת שאני אוציא אותה מהמיטה, רוצה שאבא יבוא, ועד שהוא לא בא לא מסכימה להיות במיטה. כשהוא בבית, אז אין בעיה, הוא מחליף אותי..... אבל אם הוא לא בבית.... אז יש בעיה, שלשום היא לא הסכימה להיות במיטה עד שהו לא חזר וזה היה כבר 11 בלילה, למה זה קרה ומה אפשר לעשות? ועוד שאלה, כמה זמן בתי צריכה לישון ביום, וכמה בלילה? תידה

יסמין שלום, כמות שינה מומלצת לפעוטה בת שנה ו3 חודשים היא כ13 שעות ביממה מהן כ11 שעות בלילה ועוד שינה אחת פעם ביום. לכן - כשפעוט מתחיל להתקשות להירדם בלילה - צריך קודם לודא שהוא לא הולך לישון מאוחר מדיי - כלומר בשלב שהוא עייף מדיי - כי בשלב זה הפעוט יתקשה להירדם, ואף יתעורר יותר פעמים בלילה ואפילו שעת היקיצה שלו בבוקר תוקדם. לכאורה פתרון אפשרי לקושי של המתוקה להישאר במיטה בערב לקראת השינה היא בגלל שהמיטה עושה לה אסוציאציה רק של שינה - וחשוב ליצור אצל תינוק /פעוט חוויה חיובית סביב המיטה - כדי שהוא ייכנס אליה בשמחה. כיון שהמתוקה יודעת שבמיטה היא יכולה גם לשחק - כפי שציינת - היא משחקת במיטה קודם ואח"כ מצביע על הדלת - אני מניחה כי המיטה מהווה עבורה מקום חיובי ולכן ההתמודדות צריכה להיות ביצירת כללים ברורים מה מצופה ממנה לעשות כאשר משכיבים אותה במיטה לישון. כלומר, כשאת משכיבה אותה לישון אחרי טקס שינה, יש ללטף לה את הגב , לעשות ש'ש'ש - ולא לאפשר לה לקום לשחק. אם היא עושה זאת יש להפסיק עם הליטופים, "להתעלם"ממנה למשך דקה - ממש להסתכל על השעון ולא ליצור איתה שום אינטראקציה או קשר עין בזמן זה, ואחרי דקה של התעלמות - שוב להשכיב אותה וללטף ולעשות ש'ש'ש. במהלך התהליך הזה היא תלמד שהרבה יותר נעים לקבל ליטופים שלך מאשר התעלמות שלך - ואז היא תמשיך לשכב ולא תתחיל במשחקים או בכי והצבעה לדלת - שאלה פעולות שמונעות ממנה להירדם. צריך להבין שזה תהליך שהיא צריכה ללמוד, וכדי שהיא תלמד זאת במהירות חשוב שאת תהיי עקבית במשימה. בהצלחה וסוף שבוע נפלא!

מנהל פורום טיפת חלב