תזוזות מרובות בלילה של בן שנתיים + 9

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/01/2014 | 16:43 | מאת: לי

שלום רב, בני בן השנתיים + 9 הולך לישון במיטתו מיטת ילד ונרדם בדר"כ בזמן סביר. לעיתים בוכה מתוך שינה מספר פעמים מה שגורם להעבירו למיטה שלנו לשארית הלילה. במקרים אלו מתחוור לנו כי הוא זז ללא הפסקה חלק ניכר משעות השינה שלו.או לפחות כך ההרגשה שלנו של לילה ללא שינה! התזוזות כוללות תזוזות גפיים, התהפכויות לאורך ורוחב המיטה ובנוסף מחזיק את כף היד שלי לדוגמא וממולל אותה כל הזמן. רק לאחר זמן רב (לדעתי לפחות שעתיים) נכנס לשינה עמוקה ללא תזוזות. האם זה נורמלי או שיש לפנות לטיפול? כיצד ניתן להקל עליו ועלינו? תודה מראש

שלום, מחזורי השינה של פעוטים מתחלקים לשינה שקטה ושינה פעילה. במעבר בין שלב של שינה שקטה לשינה פעילה , יש סיכוי גדול יותר של תזוזה ותנועה מתוך שינה - בשנת מבוגר זה מקביל לזמנים בהם אנו מתהפכים מתוך שינה. כאשר יש התעוררויות מרובות במהלך הלילה אצל תינוק או פעוט חשוב לודא שהילד ישן את כמות השינה שהוא זקוק לו - ובגיל שנתיים עד שלוש - מצופה שיישן כ11 שעות בלילה. ולכן אם הוא הולך לישון ב19 ומתעורר ב6 בבוקר - זה תקין.ובמקרה זה כדאי לפנות לבירור אצל רופא ילדים המטפל לבירור המקור לחוסר השקט שלו במהלך השינה. אבל אם הוא הולך לישון מאוחר יותר - יתכן והוא הולך לישון עייף מדיי וזה יכול להוות אחת הסיבות לשינה "תזזיתית".ובמקרה זה כדאי להתחיל את טקס השינה חצי שעה לפני הזמן הרגיל - על מנת להשכיב אותו יותר מוקדם - כדי שהוא ישלים כ11 שעות שינה. לגבי החזקת כף היד והמימלול שלו - זהו תנועה קלאסית של חפץ מעבר שעוזר לו לעבור ממצב עירנות למצב שינה. חשוב שהמתוק ילמד להירדם הירדמות עצמית ולכן חשוב לתת לו חפץ מעבר אחר שלא קשור אלייך (כלומר לא את היד שלך) - אפשר במקום -להרגיל אותו למולל חלק מצעצוע או אפילו תוית של חולצה שלך - כך גם יהיו לו את הריח שלך במהלך הלילה. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב