שאלות בנוגע לילד בן שנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

29/12/2013 | 21:00 | מאת: שירי

היי רנה. בני עוד שבועיים בן שנה. 1. מה אפשר לתת לו בארוחות הערב מלבד חביתה, גבינה, עגבניה מרוסקת וטחינה? במעון הוא אוכל ארוחה בשרית. 2. כמו השואלת תחתיי, גם הוא ממלמל מילים אבל עדיין לא אומר מילים ברורות. אומר אבבאאא, אממהה ועוד. האם זה בסדר? איך אפשר לעודד את השפה אצלו?

שירי שלום,לארוחת ערב של המתוק אפשר להציע כל מאכל שאת מכינה לארוחת הערב המשפחתית - כגון, חביתה/מקושקשת, עגבניה, פשטידה, טונה, אבוקדו, לחם עם חומוס/טחינה/גבינה. אפשר גם להכין דייסת קוואקר ולתת לו את זה כגיוון לארוחת ערב. לגבי רכישת שפה - כפי שציינתי לשואלת תחתייך - בגיל שנה ההבנה של השפה חשובה יותר בבחינת התפתחות תקינה של הפעוט יותר מאשר רכישת המילים עצמם ולכן אם הוא מתחיל להבין סיטואציות - למשל כשאת אומרת "הולכים" הוא כבר רץ לדלת , או אם את אומרת בא נעשה אמבטיה - הוא כבר פונה לאמבטיה. 2 מילים כפי שציינת - שיש להם כוונה - כלומר הוא קורא לאבא - אבבאא אבל לא קורא כך לכדור למשל, זה תקין. מבחינת גריה שפתית - רק להמשיך לדבר אליו בכל הזדמנות - למשל אם את הולכת איתו לסופר - אז להגיד לו "עכשיו הולכים לסופר ונקנה את הברוקולי שאבא אוהב". גם קריאת ספרים - לפרקי זמן שהוא מאפשר - זה נהדר לעידוד רכישת שפה. סופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב