בן שנה שלא מדבר

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

29/12/2013 | 15:49 | מאת: לירן

שלום הבן שלי בן שנה- ועדיין לא אומר שום מילה. מקשקש המון בשפתו-כאילו ממש מנהל שיחה, רק לא מובנת.אם מדברים אליו- עונה בשפתו. כן יודע להגיד אם-אם על אוכל ומחקה את החתול. יש לציין ששומע 2 שפות. רוסית מסבתא שנמצאת איתו חצי יום ועברית בשאר הזמן. בנוסף פיתח לאחרונה מנהג של עצבים- אם לא מקבל משהו מיד מאגרף ידיים וצועק, לפעמים ממש "רועד" מעצבים. האם זה תקין? קצת מודאגים. מבחינת שאר המחוות- מצביע, עושה ביי ביי כשמבקשים, מושיט כששואלים איפה משהו.

31/12/2013 | 21:30 | מאת: לירן

אשמח לתשובה

לירן שלום, בגיל שנה ההבנה חשובה יותר בבחינת התפתחות יותר מאשר השפה. ולכן כיון שהמתוק שלך כבר מבין סיטואציות - כגון עושה ביי ביי כשהולכים, או מצביע על חפצים שרוצה או שמבקשים ממנו - זו שיקוף של התפתחות תקינה. יש לזכור כי ילדים הגדלים בבתים דו שפתיים - ובמקרה שלכם רוסית ועברית - הציפיות שלנו מרכישת השפה צריכה להיות בהתאם - לדוגמא - אם בגיל שנה וחצי לפעוט הגדל עם שפה אחת יהיו כ 10 מילים,עם צירוף אחד של 2 מילים, לפעוט השומע 2 שפות - צפוי שיהיה לו חצי מזה - כי חלק מהמילים יהיו בשפה אחת וחלק יהיו בשפה השניה - ובגלל המורכבות שברכישת 2 שפות עדיין לא נשמע בגיל זה צירוף מילים. זה מעולה לאפשר לילד לרכוש 2 שפות במשפחה דו שפתית - רוב הפעוטים מצליחים בכך ללא קושי. חשוב לשמור על עקביות של דובר השפה - למשל חשוב שהסבתא תקפיד להמשיך לדבר אליו רק ברוסית, ואתם תקפידו לדבר אלין בעברית - כך הוא ירכוש את 2 השפות בלי בילבול.שיהיה סופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב