גמילה ממטרנה ומבקבוק

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

29/12/2013 | 09:07 | מאת: יעל

הילד בן שנתיים ובעוד חודשיים יצטרף תינוק חדש למשפחה. כרגע הוא אוכל מטרנה בבוקר (הצלחנו כבר להפסיק עם זה בערב), ובמשך היום שותה מים (לפעמים מכוס אבל לרוב מבקבוק – כי הוא מעדיף ואוהב את זה). חשבתי לנסות להפסיק עם הבקבוק עכשיו לפני הלידה, כדי לא להיות עם שני ילדים עם בקבוק. האם זה נכון לעשות את זה עכשיו? האם יספיק לשכוח את הבקבוק עד הלידה ולא יקנא בקטן (אני לא יכולה להניק לצערי). לגבי הפסקת המטרנה – נראה לי שפשוט אגיד לו לקראת סוף הקופסא שעוד מעט נגמר ואין יותר. אני מניחה שהוא קצת יבכה אולי בבוקר כשלא יהיה אבל יתרגל. לגבי הבקבוק עצמו – עיקר ההתלבטות שלי היא בגלל שהוא לא משתמש במוצץ. הבקבוק (עם מים) עוזר ומרגיע אותו במיטה עד שהוא נרדם, ולכן אני חוששת להפסיק את זה. מצד שני, אם אפסיק עם בקבוק במשך היום ואאפשר לו את זה רק במיטה, אולי זה ייצור בלבול. מה דעתך? תודה.

יעל שלום, אכן יש "2 צדדים למטבע" - מצד אחד חשוב לא לעשות שינויים נוספים לקראת הלידה - כי המתוק עומד לפני שינוי מאד גדול בחייו(ובחייכם) - והוא יזדקק לדברים המוכרים לו - שיעזרו לו לעבור את השינוי בצורנה מיטבית. ולכן - בד"כ לא מומלץ לעשות שינוי כל כך בסמוך ללידה. הוא יזדקק לבקבוק כאלמנט להרגעה עצמית - וגם את תזדקקי שיהיה לגדול משהו להרגעה עצמית כשתהיי עסוקה עם התינוק. ומכאן אנחנו מגיעים לצד השני של המטבע - גיל שנתיים - זה הגיל להצבת גבולות - כלומר , זה אכן גיל מתאים לשים גבולות לשימוש בבקבוק - ולכן בהחלט ניתן להגביל את השימוש בבקבוק להרגעה עצמית לקראת שינה, אך במהלך היום אפשר להציע לו בכוס. לגבי גמילה ממטרנה - אם הוא אוכל הכל מתפריט משפחה - אכן ניתן לגמול אותו לחלב פרה 3% - לפחות בבוקר, וביתר הפעמים להציע מים (אם כי ניתן בהחלט להציע כוס חלב נוסף בארוחת הערב המשפחתית). אם את חשה שזה "מוציא אותו מהאיפוס" אני ממליצה לא להתעקש על הפסקת המטרנה - בגלל הסיבה הראשונית - הוא זקוק בתקופה הקרובה לדברים קבועים ומוכרים לו. שתהיה לידה קלה !

מנהל פורום טיפת חלב