מתי להכניס לגן?

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

27/12/2013 | 11:26 | מאת: חגית

היי רנה. הבת שלי בת 10 חודשים, כרגע מי שמטפל בה כשאנחנו בעבודה זו חמתי שעושה זאת באהבה ומוכנה להמשיך עם זה כמה שצריך. אני ובעלי חלוקים בדעותנו, אני בעד להכניס אותה לגן בגיל שנה וחצי ( שזה בערך בספטמבר הבא) ובעלי טוען שלדעתו זה מוקדם מידי וכדאי בגיל שנתיים. רציתי לדעת מה את חושבת על זה? האם יש יתרון להכניס בגיל שנתיים? לי זה נראה מאוחר. תודה!!

חגית בוקר טוב, בד"כ פעוטים הופכים להיות יצורים חברותיים החל מגיל שנה וחצי. כלומר, החל מגיל זה הם יהנו לשחק עם ילדים אחרים ולאו דוקא משחק במקביל אליהם. ולכן החשיבה להכניס פעוט לגן החל מגיל 18 חודש היא חשיבה נכונה (בייחוד שעד אז יש סבתא נהדרת שמטפלת בה). בכל מקרה מומלץ שהסבתא גם תיקח את המתוקה לגן שעשועים כשמזג האויר מאפשר - כדי שהיא תחווה קרבת ילדים אחרים מדי פעם. לגבי דחיית הכניסה לגן לגיל שנתיים - למעשה זה די תלוי בהתפתחות שלה - ואתם תראו את הצורך שלה במשחק עם ילדים אחרים . אם היא לא מראה סימנים לצורך חברתי לקראת גיל 18 חודש - אז אין בעיה לחכות עד גיל שנתיים ואף יותר. ככלל, פעוטים יכולים להנות מחברת מבוגר מטפל שאוהב אותם גם עד גיל 3 - ועדיין הם ישתלבו היטב בגן גם אם לא היו קודם בגן.(וכאן אני שוב מוסיפה את הצורך בשיתוף של המתוקה במהלך גיל שנה עד שנתיים בחוויות עם ילדים אחרים כגון משחק בגן שעשועים).שיהיה יום מקסים!

מנהל פורום טיפת חלב