ברזל לתינוקות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

22/12/2013 | 21:59 | מאת: יפעת

שלום, בני בן 4 חודשים, שוקל 7 קג. אחות טיפת חלב הורתה השבוע לתת לו מידי יום 7 טיפות תוסף ברזל של טיפטיפות. אולם בעלון לצרכן מומלץ לתת 3 טיפות בלבד, וכתוב מפורשות שאין לעבור מינון של 15 מג לתינוקות עד גיל שנתיים (כלומר - לא יותר מ-6 טיפות). שוחחתי עם האחות והיא אמרה שמדובר בהנחיה חדשה של משרד הבריאות, לפיה יש לתת טיפה לכל קג. חיפשתי באתר משרד הבריאות אך לא מצאתי כל הנחיה כזו, אלא רק כאלה אשר תואמות את הנחיות העלון לצרכן. תוכלי להבהיר מהי ההנחיה העדכנית ביותר? תודה!

יפעת שלום, בנוהל משרד הבריאות למתן טיפות ברזל למניעת אנמיה בתינוקות נכתב כי המינון המומלץ לתינוקות החל מגיל 4 חודשים במניעת אנמיה הינו 7.5 מג' ליום - שהם 3 טיפות של ברזל מסוג טיפטיפות, ובגיל 6 חודשים מעלים את המינון ל15 מג' ליום - שהם 6 טיפות. כךנרשם בנוהל מתאריך 18.12.12 - ולא ידוע לי על נוהל חדש יותר. יתכן ורופא הילדים ימליץ על מתן מינון של טיפה לקג' -אך זה יש לעשות רק בהנחייה רפואית - ואילו הנחייה של אחות צריכה להיות על פי המלצות משרד הבריאות כפי שציינתי לעיל.

מנהל פורום טיפת חלב