תינוק בן שנה וחודשיים לא מוכן לשים נעלי צעד ראשון

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

22/12/2013 | 18:07 | מאת: אייל

שלום, בני כבר בן שנה וחודשיים וכבר יותר מחודש הולך. היום קנינו לו נעלי צעד ראשון ואיך ששמנו לו את הנעליים התחיל לצרוח צרחות אימים. הורדנו לו אותם ואחר כך שמנו לו אותם בבית ושוב אותו סיפור - צרחות אימים. מה עושים?

אייל שלום, זוהי תגובה אופיינית לחלק גדול מהפעוטים . אני מציעה לעשות הפסקת נסיונות למשך שבוע, ואח"כ ניתן לשבת איתו על הרצפה בבית כשאתה נועל את הנעליים שלך, אתה יכול גם לנעול את הנעליים שלך על רגליו - מתוך הנחה שכחלק מהמשחק- אתה תנסה גם לנעול את הנעלי צעד ראשון על רגליך. כל זאת כחלק ממשחק מהנה ולא מלחיץ. בד"כ פעוטים נהנים מאד ממשחק של חיקוי מבוגרים - ולכן נעילת נעליים ראשונות שזה חלק ממשחק מהנה - יכול להוריד לו את החרדה מהמבער לנעליים.

מנהל פורום טיפת חלב