מעבר ממזון טחון לרגיל

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

20/12/2013 | 10:00 | מאת: שירי

שלום רנה. בני בן שנה חודש הבא. אני עדיין נזהרת לתת לו מזון מוצק שלא טחון. מתי כדי/אפשר לעבור למזון רגיל של ממש? למשל, כריך עם גבינה, שניצל. המוצק היחידי שהוא אוכל כיום זו ביצה מקושקשת, גבינה, טחינה, עגבניה מרוסקת וקצת לחם מפורר.

שירי שבוע טוב,ניתן לחשוף בגיל שנה למוצקים בהתאם ליכולת של בנך המתוק לאכול אותם כמוצקים. הוא כבר חשוף למוצקים בצורה גרוסה - ולכן אפשר לנסות עם חתיכות כריך שאת חותכת קטן (המטרה היא שכל ביס יהיה קטן יותר מגודל של שקל) - ולראות האם הוא מצליח להעביר מצד אחד של הפה לצד השני וללעוס אותו בדרך - אפילו רק עם החניכיים - כמובן לעשות את הנסיונות הללו בנוכחותך. לגבי שניצל - אני ממליצה להתחיל קודם עם חתיכות קציצות(עוף/הודו/בקר) כי הן רכות יותר "ומתפוררות" בקלות יותר בפה - ואם הוא מסתדר עם זה , אפשר להמשיך גם עם חתיכות קטנות של שניצל. בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב