לא ישן

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

16/12/2013 | 22:08 | מאת: טל

הי רנה היקרה בני בדיוק בן חודשיים, ילד שני, אנחנו נורא מיואשים, הוא כל הזמן רוצה רק ידיים בשביל לישון. גם כאשר נרדם בידיים חזק מאוד למשל אחרי אכילה או סתם כך מתעורר בצווחות מיד עם העברתו ואנחנו ממש מחליקים אותו לתוך המיטה בעדינות כדי שלא יתעורר,יש מצבים שישן טוב וארוך אבל זה נדיר הוא פשוט רגוע רק בידיים-סתם כך הוא לא מבלה בידיים כי פשוט אין לנו זמן אז אין לי מושג מהיכן רכש את ההרגל הזה- מה עושים??.? האם זה יתכן שמגיל כזה הוא מפונק לידיים?האם זה נשמע לך הגיוני לתת לו לבכות?הוא נחנק מבכי תודה מראש

טל שבוע טוב, בגיל חודשיים בד"כ העירסול של התינוק בידיים מוגדר כצורך יותר מאשר פינוק. יש תינוקות שממש זקוקים בגיל זה להמון ידיים ו"קצת הולכים לאיבוד" בעריסה שלהם - ולכן הם מתקשים בכל מעבר לעריסה. יש שיטה מצויינת שנקראת SWADDLING - שזו עטיפה של התינוק בשמיכה דקה הדוקה (כשהראש בחוץ כמובן) וזה נותן לתינוק את התחושה שהוא אסוף ואז קל הרבה יותר להניח אותו במיטה. צורת עטיפת הSWADDLING מאד דומה לאיך שעטפו אותו בבית חולים מיד עם היוולדו . ניתן לראות באינטרנט איך עוטפים תינוק בצורה זו - ובד"כ יש הקלה מאד משמעותית בבכי של התינוק כי הוא מרגיש מאד בטוח כשהוא עטוף כך .

מנהל פורום טיפת חלב