עזרה דחוף!

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

11/12/2013 | 22:23 | מאת: חן

הבת שלי בת שמונה חודשים. תמיד הייתי שמה אותה במיטה והיא הייתה נרדמת לבד, מקסימום בוכה קצת ובסוף נרדמת. מאז שהיא התחילה להעמד היא ישר נעמדת במיטה ובוכה ולא מוכנה להרדם. זה מצריך ממני להרדים אותה על הידיים! מה לעשות? להשאיר אותה ככה עד שתרדם?

חן שלום,תינוקות בגיל זה "מתאמנים" בכל דבר חדש שהם למדו במהלך היום כגון להיעמד ולהתיישב - ואת האימונים הללו הם עושים לא רק ביום אלא בלילה. ולכן כשהיא נעמדת במיטה , יש לגשת אליה, להשכיב אותה ולהגיד ש'ש'ש וללטף את הגב. גם אם תוך שניה היא שוב נעמדת. כאשר היא עושה זאת שוב - יש להתעלם ממנה למשך דקה _ממש להסתכל על השעון שלך כאשר היא בינתיים עומדת במיטה ובוכה, ואחרי דקה, שוב להשכיב אותה ולעשות ש'ש'ש וליטופים. למעשה התהליך הזה יגרום לה להבין שהרבה יותר נעים לקבל מאמא ליטופים וש'ש'ש מאשר התעלמות - ואז היא תמשיך לשכב במיטה עד להירדמות - בלי לנסות לעמוד. דוקא אם מוציאים אותה מהמיטה - את מרגילה אותה להרגל הירדמות של הידיים שלך - ואנו רוצים שהיא תתרגל להירדם לבד במיטה ללא צורך בידיים של ההורה. לילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב