החלפת טיטולים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

11/12/2013 | 21:43 | מאת: yasmin

שלום רנה. בתי בת שנה וחודשיים, בשבוע האחרון מאוד קשה להחליף לה טיטול, היא לא מוכנה לשכב!!!! אני מחליפה לי טיטולים על השיגת החתלה, היא מסרבת לשכב, אני נותנת לה כל מיני צעצועים וחפצים כדי להעסיק אותה בזמן הזה ושום דבר לא עוזר, ואם אני מנסה להשכיב אותה קצת בכח או אומאת לה את זה בכול רם היא מתחילה לבכות, ממש צרכות, מה לעשות? תודה. יסמין

יסמין,הגעתם לגיל ששימת גבולות הוא "קריטי". ועל פי התיאור שלך - את עושה בדיוק מה שצריך - כשמחליפים לה חיתול - את אומרת לה בקול אסרטיבי כי עכשיו מחליפים חיתול ולא זזים - והיא "בתמורה" בוחנת הגבולות ומתחילה לבכות ולצרוח - כך היא בודקת האם "תישברי " מהבכי שלה על מנת שהיא תוכל להמשיך ולזוז תוך כדי החלפת החיתול. ולכן חשוב שאת לא "תישברי" ותמשיכי להבהיר לה בקולך כי את מבקשת ממנה לשכב בעת החלפת חיתול ,נקודה. כשהיא תראה כי הבכי שלה לא משפיע עלייך בהחלטתך - היא תפסיק לבכות וגם תסכים לשכב .

מנהל פורום טיפת חלב