גמילה מויטמינצ'יק

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

11/12/2013 | 09:27 | מאת: רוז

שלום רנה. ניסיתי לגמול את בתי בת שנה ו5 מויטמינצ'יק. נתתי לה מים והיא ירקה אותך ובכתה. אחרי זה החלטתי שאולי בצורה הדרגתית יותר טוב לה והמתקתי פחות ממה שהיא רגילה. אני גם ככה לא הכנתי לה ממש מתוק אף פעם. היא שתתה בקושי אבל בגלל שיש ימים קרים לא דאגתי כל כך שהיא לא שותה הרבה. אחרי כמה ימים שמתי לב שהחיתולים שלה יבשים והתחיל להיות ריח חריף מאוד של שתן. חשבתי שמדובר בדלקת בשתן אבל הרופא אמר שדלקת מלווה גם בחום והקאות וככל הנראה היא לא שותה מספיק ולתת לה לשתות יותר.אז המתקתי חזרה את השתיה כמו שהיא אוהבת והריח נעלם. מה לדעתך אני צריכה לעשות עכשיו?

רוז שבוע טוב וסליחה על העיכוב במענה. ההמלצה היא לגמול לחלוטין מהויטמינצ'יק - גם בגלל שזה מרגיל אותה לשתות רק מתוק, וגם בגלל הרס עתידי של השיניים. כמו כל תהליך של שינוי - זה לא קל - אבל זה מומלץ גם לבריאותה שלה. ולכן - עדיף שלא יהיה ויטמינצ'יק בבית (כי הפיתוי לתת לה את זה כשהיא בוכה הוא גדול מדיי). במקרה להציע לה רק מים או תמ"ל. במקרה שהחיתולים יבשים -והיא נמנעת מלקחת את הבקבוק ניתן לתת לה את הנוזלים בכפית . בכל מקרה - עדיף לתת לה תמ"ל על פני ויטמינצ'יק.בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב