מתי יודעים אם הילד ימני או שמאלי

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/12/2013 | 11:11 | מאת: אורית

שלום רב, הבת שלי בת שנה ועשרה חודשים. מאז שהייתה בת ארבעה חודשים היה נדמה שהיד השמאלית שלה חזקה יותר. אך עד היום אין לה יד אחת ברורה בה היא תמיד משתמשת. לעיתים היא אוכלת עם יד ימין ולעיתים עם יד שמאל. אותו הדבר לגבי ציור, הדבקת מדבקות ועוד. מתי זה אמור להתייצב והאם אני אמורה לגשת לטיפול? כיוון שהבנתי שאסור שיהיו שתי ידיים חזקות באותה מידה וחשוב שתהיה יד אחת מובילה. תודה מראש, אורית

אורית שלום, שימוש ביד דומיננטית באופן מובהק הוא סביב גיל 5 שנים. אמנם נראה ילדים שכבר בגיל צעיר יותר משתמשים באופן מובהק ביד דומיננטית - אך דוקא ביתך שכעת משתמשת ב2 הידיים לביצוע משימות זה מצויין - מצופה כי היא תשתמש ב2 ידיים לביצוע משימות שונות , כאשר סביב גיל 3 שנים היא תוכל להיעזר יד אחת בשניה - למשל לגזור ביד אחת כאשר היד השניה מחזיקה את הנייר, ואילו לקראת גיל 5 יש יד דומיננטית באופן מובהק. ולכן בגיל של ביתך - כדאי לתרגל את השימוש ב2 הידיים באופן סימטרי - חשוב להציע לה צעצוע פעם ליד ימין ופעם לשמאל, כנ"ל לגבי מאכלי אצבעות - פעם לימין ופעם לשמאל - כך אנו נותנים לה "לבחור" את היד הדומיננטית שלה.

מנהל פורום טיפת חלב