ביקור בית כפוי

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/12/2013 | 09:02 | מאת: מירב

ביקרתי בטיפת חלב עם בתי בפעם הראשונה בתום הביקור הרגשתי כי אחות טיפת החלב כופה עליי ביקור בית שאינני מעוניינת בו. האם יש לה זכות לכפות עליי ביקור? הבנתי שזו זכות לקבל ביקור ולא חובה.

מירב שלום!אכן ביקורי בית זוהי זכות ולא חובה!!!משרד הבריאות ממליץ לטיפות חלב לבצע ביקורי בית לתינוק ראשון - במטרה להדריך את ההורים גם בביתם שלהם - למשל לבטיחות, מיקום מיטת התינוק, עזרה באמבטיה ראשונה אם צריך. טיפות החלב לא ממש עומדות בדרישות הללו של משרד הבריאות - כי זה מצריך תיגמול בשעות נוספות של האחיות ולכן גם תחנות שכן עושות ביקורי בית - האחיות תנסנה לכוון את ביקורי הבית לאמהות חדשות שאין להן תמיכה של סבתא/דודה/חברות, או שמשדרות קושי מסויים (כגון דכדוך), או אימהות שביקשו שהאחות תגיע אליהן הביתה כי הן עדיין מתקשות לצאת מהבית אחרי לידה, ועדיין יש לראות את ביקור הבית כמשהו חיובי ולא כ"בקרה" של האחות עלייך.ובכל מקרה - את יכולה להגיד שאינך מעוניינת - נקודה! שיהיה לך שבוע מצויין!

מנהל פורום טיפת חלב