פליטות - התייעצות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

05/12/2013 | 07:30 | מאת: y

בוקר טוב, אשמח לקצת מידע על פליטות. האם יתכן מעודף אוכל? האם מאכילה מהירה?

שלום, פליטות יכולות להיגרם בדיוק מ2 הגורמים שציינת - האכלת יתר - לעיתים זה לא ממש קשור אלינו - התינוק פשוט אוכל יותר ממה שהוא זקוק לו - והטבע האנושי מתפטר מהעודפים על ידי פליטות. גורם נוסף - פעם בין קצב האכילה לבין יכולת הקיבול של הקיבה - לעיתים זה קורה כאשר החור שבפיטמה גדול מיכולת התינוק לווסת את כמות האוכל ולעיתים בתנוחת ההאכלה - כאשר מאכילים תינוק בתנוחת "כמעט שכיבה" אז כוח המשיכה משפיע גם על הקצב ולא רק היניקות של התינוק. ולכן במקרה של תינוק פולט חשוב להאכיל אותה בתנוחה יותר מאונכת ופחות מאוזן.אפשרות נוספת היא פיזולוגית - ישנם תינוקות שעדיין השוער בקיבה(המעבר בין הושט לקיבה) הוא צר, וזה גורם לאוכל להיתקע במקום לפני הכניסה לקיבה - ואז התינוק מנסה להיפטר מהתחושה הזו - והוא פולט את האוכל החוצה. בכל המצבים הנ"ל של הפליטות בד"כ לא מתערבים - אם התינוק עולה במשקל.בכל המצבים הנ"ל של פליטות מומלץ להניח את התינוק בתנוחה מוגבהת אחרי האוכל לפחות ל20 דקות (או בתנוחתה גרעפס או בטרמפולינה אן במיטה כשהמזרון בהטייה מוגבההת ). מצבים של פליטות שמצריכות התערבות רפואית הם כאשר התינוק לא עולה במשקל - כלומר הוא פולט יותר מהעודפים או שמלווה לפליטות ולאכילה חוסר שקט - אלו סימנים שהאוכל גורם לו לצרבת וזה דורש טיפול.

מנהל פורום טיפת חלב