הוספת קורנפלור לתינוקת בת חודש

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

05/12/2013 | 07:19 | מאת: יעל

שלום רב, בתי בת חודש, אוכלת כ-8 ארוחות ביום 60 מ"ל סימלאק, ופולטת הרבה. נולדה במשקל 1980 (שבוע 39), ועלתה בחודש ל-2500. הרופא המליץ להוסיף אבקת קורנפלור, ארוחה כן ארוחה לא. קניתי אבקה של חברת מטרנה. השאלות שלי הן: 1. על האבקת קורנפלור רשום מגיל 4 חודשים. והבת שלי בת חודש - מותר? ואם כן כמה להוסיף ל-60 מ"ל? כפית?! 2. האם מותר להוסיף מטרנה קורנפלור לתמ"ל סימלאק? אשמח לקבל את עזרה וייעוץ בעניין. תודה רבה.

יעל שלום, אכן אחת האפשרויות לטיפול בפליטות מרובות אצל תינוק הוא הסמכת האוכל - ולכן הסמכת הסימילק בדייסת קורנפלור היא בהחלט אפשרות. המינון במומלץ הינו עד 1 כף של דייסת קורפלור לכל 100 מ"ל של סימילק. לכן אם היא אוכלת 60 מ"ל למנה אפשר להוסיף כחצי כף של דייסת קורנפלור של מטרנה למנה(ותמיד כדאי להתחיל קודם עם כמות קטנה יותר - כגון חצי כפית למנה - גם כדי שהמתוקה תתרגל לטעם , ולמרקם המתעבה). אין שום בעיה להוסיף דייסת קורנפלור בעת הצורך אפילו מגיל 0 - אף כי היצרן מציין על הקופסה מגיל 4 חודשים . דייסת קורנפלור או דייסת אורז הן 2 הדייסות שניתן להוסיף מגיל 0 אם יש בהן צורך. עוד אפשרויות - לנסות פורמולה אנפמיל AR או נוטרילון AR - אלו 2 פורמולות שמכילות כבר את העמילן שעוזר לעיבוי הפורמולה בקיבה - וכך מקטינות את הסיכוי לפליטות (הפורמולות הללו בבסיסן הן בדיוק כמו פורמולה רגילה - אך לשתיהן תוספת של עמילן - במקרה של אנפמיל עמילן אורז, ובמקרה של נוטרילון עמילן חרובים - וזה פועל כמו התוספת קורנפלור שהרופא המליץ עליו - אפילו בצורה טובה יותר - כי בבקבוק הפורמולה היא עדיין לגמרי נוזלית - וההסמכה מתרחשת רק בקיבה - וזה מוריד את הסיכוי לפליטות בלי לשנות את עובי הפורמולה בבקבוק). כדאי לשקול גם נסיון עם אחת מפורמולות ה"קומפורט" במקרה שלכם אתם כבר ניזונים מסימילק - אז ניתן לנסות "סימילק קומפורט"(ניתן להתקשר לשירות הלקוחות של החברה ולבקש שישלחו לך כמה דוגמיות הביתה) - לעיתים הגורם לפליטות הוא רגישות לחלבון או לסוכר החלב - ובפורמולת הקומפורט - החלבון הוא מפורק חלקית, והלקטוז מופחת - וזה לעיתים גורם לשיפור גדול גם בפליטות וגם בגזים/חוסר שקט של התינוק. שבוע טוב!

מנהל פורום טיפת חלב