התייעצות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

04/12/2013 | 11:13 | מאת: YASMIN

• שלום רנה. היינו במוקד אצל אלרגולוג שעשה לבתי בת שנה טסט עורי והוא יצא שלילי, (אלרגיה לחלב), בגיל 3 חודשים אותו טסט היה חיובי. בגלל שטסט עורי יצא שלילי הוא עשה לנו מבחן תגר עם מטרנה חלבית והכול עבר בהצלחה. דוקטור אמר לנו שאלרגיה חלפה ואפשר לחשוף וכמה שמהר למוצרי חלב ופורמולה חלבית. חזרתי הביתה שמחתי והתחלתי לתת למתוקה שלי פורמולה חלבית ומעדני חלב. יומיים שלושה הכול היה בסדר ואחר כך כבר לא)-:..... אחרי כל ארוחה חלבית מייד התחילה להקיא.... ניסיתי 4-5 פעמים והפסקתי, גם הפסיקה להקיא. האם יש לך הסבר לזה? אשמח לשמוע דעתך. האם להמשיך לתת לה מוצרי חלב ואם כן איך וכמה? תודה

יסמין שלום, יתכן וביתך עברה את שלב האלרגיה לחלב - כפי שמוכיחים הטסטים אך עדיין הגוף מגיב באי סבילות לחלב - והגוף הינו חכם - הוא מנסה להיפטר מכל מה שלא עושה לו טוב. במקרה זה - אחרי הפסקה של אותו מזון שגורם לאי סבילות - שהגוף מגיע למצב של איזון - ניתן לחזור ולחשוף - אבל בכמויות קטנות מאד ולעלות בהדרגה בכל פעם. במחקר שעשו בארה"ב על ילדים אלרגיים לחלב שכבר הגיעו לגיל 5 ועדיין הראו אלרגיה - התחילו לחשוף את הילדים הללו למאפינס שהכילו חלב, ובמשך תקופה ארוכה חשפו אותם לכמויות קטנות - כל יום ביס מהמאפינס. במרוצת הזמן - האלרגיה חלפה. בכל מקרה בכל מה שקשור לאלרגיה למזון - אני מאד ממליצה להתייעץ עם רופא הילדים המטפל לפני הנסיונות הנוספים לחשיפה!!!!

מנהל פורום טיפת חלב