האכלה- בן 3 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

03/12/2013 | 20:48 | מאת: אפרת

שלום, הבן שלי בן 10 שבועות, אוכל מטרנה, לפני כחודש היה אוכל כל ארוחה בדיוק כל 3שעות בן 100-150 בכל ארוחה. לאחרונה כבר שבוע הוא אוכל בן 60-90 ואולי ארוחה או שתיים ביום120. היינו אצל רופא שבדק גרון ואוזניים והכל תקין. ייתכן שזה נובע משיינים? (הידיים בפה ומוציא בועות רוק)

אפרת שלום, בקיעת שיניים באופן קלאסי מתחיל סביב גיל 6 חודשים, למרות שתמיד יש יוצאים מן הכלל ומקדימים בקיעת שיניים לגיל צעיר יותר. הכנסת הידיים לפה מאד מתאימה לגיל 3 חודשים - זה בדיוק הגיל ההתפתחותי להכנסת הידיים לפה , במרץ , תוך כדי שיפשוף החניכיים. שלב התפתחותי זה מבטא אצל התינוק את מציאת קו האמצע שלו - והפה הוא מרכז קו האמצע - ולכן הידיים אוטומטית נמצאים המון בפה. זה מלווה בריור יתר - וזה לגמרי תקין לגילו. לא ברור הסיבה לירידה בכמויות האוכל שלו - וטוב שפנית לבירור ראשוני אצל הרופא המטפל - מומלץ לעקוב אחרי המשקל שלו בעוד שבועיים לודא שאכן הוא מצליח לשמור על אחוזוני הגדילה. במידה וכן - מצויין. במידה ולא - רצוי לחזור לבירור נוסף אצל הרופא המטפל.

מנהל פורום טיפת חלב