תינוק נחנק ומשתעל תוך כדי אכילת בקבוק

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

27/11/2013 | 09:07 | מאת: דנה

התינוק שלי בן 3 חודשים. אוכל מטרנה אקסטרה קר. בשבועיים האחרונים בערך שמתי לב שבחלק מהארוחות הוא מתחיל להשתעל באמצע לכמה שניות, כאילו נחנק. אני מוציאה את הבקבוק ומחזירה והוא ממשיך לאכול כרגיל. הוא פולט המון - לפעמים גם שעה -שעתיים אחרי שאכל- נבדק על ידי רופא הילדים שאמר שכל עוד עולה במשקל אין צורך לעשות כלום - אבל עכשיו גם התחיל להשתעל. מה יכולה להיות הסיבה לכך? אני עדיין משתמשת בפטמה מס' 1 (בקבוקים של טומי טיפי)יכול להיות שצריך לעבור לפטמה מס' 2 כי הוא מתאמץ יותר מדי?

דנה שלום, אני לא מתרשמת שמעבר לפיטמה 2 הוא הפתרון המומלץ - דוקא אז הזרימה מהירה יותר וזה יכול להגביר את ההשתנקויות והשיעול. הסימנים של השיעול תוך כדי האכילה יכולים להעיד על רפלוקס (היצרות של שוער הקיבה עם עליה של האוכל כלפי הושט) - אני ממליצה לפנות שוב לרופא הילדים המטפל. עוד סיבה אפשרית לשיעול ולפליטות יכולה להתאים למצב של נזלת אצל תינוקות - כיון שהם מתקשים להוציא את הליחה על ידי שיעול - הם נוטים לפלוט גם הרבה זמן אחרי ההאכלה. גם במקרה זה כדאי לפנות לבירור רופא ילדים. חנוכה שמח!

מנהל פורום טיפת חלב