גמילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

26/11/2013 | 14:37 | מאת: רוז

לבתי בת השנה ו-5 יש מספר הרגלים שהייתי רוצה לשנות ולא יודעת מאיפה להתחיל. מה חשוב יותר ומה פחות. למשל: 1. שותה רק ויטמינצ'יק. אני משתדלת להמתיק מעט אבל אז היא לא מסכימה לשתות. כשהיה קיץ היה לי חשוב שתשתה הרבה. 2. שותה רק מבקבוק של תינוק. בין לבין משחקת בו ונהנית לשפוך את המיץ ולהרטיב את הרצפה והבגדים, לנער ולהשפריץ. בעבר ניסיתי בקבוק מיוחד עם פיה והיא לא הבינה מה צריך לעשות. 3. רגילה להרדם בצהריים רק בלול הממוקם בסלון. במיטת תינוק בחדר היא צורחת והלול כבר קטן... 4. בערב אחרי אחרי טקס שינה היא רגילה להרדם בעגלה כאשר מנדנדים אותה. בלי זה היא בוכה ולא רוצה לישון. 5. ישנה במיטת תינוק בחדר השינה שלי ושל בעלי. אני רוצה להעביר אותה לחדר משלה אבל היות ועדיין מידי פעם יש לה התעוררויות בלילה הכי נוח לנו שזה קרוב אלינו. את כל הנ"ל הייתי רוצה לשנות ואני לא יודעת איך להתחיל ואיך לא להעמיס עליה. אודה לעזרתך..

רוז שלום, אני ממליצה דוקא במקרים שציינת לעשות את כל השינויים בבת אחת - כך היא תבין מהר מה מצופה ממנה - ובסופו של דבר לה יהיה יותר קל ויותר מהר להכיל את השינוי. ולכן את הויטמיצ'יק להעלים (מבחינתי כדאי אפילו לזרוק אותו כי מאד קשה לא להתפתות לתת לה גם אם זה עובר למקום אחר בארון). להגיד לה שנגמר - להראות לה בארון שנגמר - ולהגיד לה שכעת יש רק מים. בהתחלה היא תבכה - אבל כשהיא תבין שאת רצינית - ושבאמת אין יותר ויטמינצ'יק - היא תסתפק גם במים. אם היא לא שותה את המים - סביר כי היא לא ממש צמאה(והויטמינצ'יק היוו עבורה רק מקור להרגעה עצמית). אני דוקא לא ממליצה לגמול אותה מהבקבוק בשלב זה - יש להשאיר לה משהו מוכר וקבוע. אך הבקבוק כעת יהיה רק עם מים אז הנזקים כשהיא משפריצה את המים החוצה - יהיו פחות דביקים. לגבי ההירדמות בצהריים - אם עדיין נח לה להירדם בלול בצהריים - לא הייתי נלחמת איתה על כך - חוקי השינה ביום יכולים להיות שונים מחוקי השינה בלילה. אבל אני כן ממליצה להעביר את המיטה שלה לחדר אחר,-סביר שכשהיא תלמד לישון במיטה שלה בחדר שלה - גם לא יהיו קימות ליליות . ולכן בערב אחרי טקס שינה , יש להשכיב אותה במיטה שלה בחדר שלה - להגיד לה לילה טוב, לשים כסא ליד המיטה שלה - ולהתיישב ליד המיטה שלה - ללטף אותה ולעשות ש'ש'ש. סביר שהיא מיד תקום ותבכה. יש להשכיב אותה שוב , ללטף לה את הגב ולהגיד ש'ש'ש. במידה והיא שוב קמה על הרגליים - יש להתעלם ממנה למשך דקה. ממש להסתכל על השעון שלך למשך דקה - בלי ליצור איתה קשר עין או קשר מילולי. אח"כ להשכיב אותה שוב - ושוב ללטף ולעשות ש'ש'ש. גם אם היא בוכה זה בסדר - יש להמשיך ללטף ולעשות ש'ש'ש. אבל אם היא קמה - יש להיכנס למצב של התעלמות למשך דקה. המטרה של התהליך הינה לתגמל כל פעולה שתורמת להירדמות בליטופים ובש'ש'ש, ואילו להתעלם מכל פעולה שמפריעה להירדם. במרוצת הזמן היא תבין שהרבה יותר נעים לקבל ליטופים וש'ש'ש' מאשר התעלמות. חשוב מאד לחזור על הפעולות הללו - ממש באופן מונוטוני ולהיות עקבית בתגובות שלך - בצורה כזאת היא תלמד מה מצופה ממנה - ותירדם יותר בקלות. בהצלחה!חנוכה שמח!

מנהל פורום טיפת חלב