שייק פירות

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/11/2013 | 23:32 | מאת: yasmin

שלום רנה. בתי בת שנה וחודשיים. כל יום אני מכינה לה שייק פיירות עם כפית שקדיה. שאלה, האם הצריך להוריד קליפה מתפוחי עץ? האם בגיל הזה מותר לאכול קיווי ותותים? אני יודעת שפירות האלו יכולות להיות אלרגיים. תודה

יסמין שלום, שייק פירות עם שקדיה זה נהדר! לא צריך להוריד את הקליפה - אלא אם את רואה שהמתוקה לא אוהבת את המרקם של השייק כשזה טחון עם קליפת הפרי - אבל אם אין הבדל במרקם - עדיף עם הקליפה. בגיל זה מותר לאכול כל פרי - כולל קיווי, תותים, אפרסמון וכד'. אכן ידוע שפירות אלו יותר אלרגניים ולכן צריך להתחיל איתם בכמות קטנה מאד בהתחלה ולהעלות את הכמות בהדרגה במידה ואין סימני אלרגיה. רצוי לא להתחיל יותר מפרי חדש ביום עד שבודאות את יודעת שאין אלרגיה לאותו הפרי. בתיאבון וחנוכה שמח!

מנהל פורום טיפת חלב