חיפוש מקור רעש

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/11/2013 | 09:49 | מאת: דנה

התינוק שלי בן כמעט 3 (יהיה בן 3 חודשים בעוד 5 ימים) חודשים עדיין לא מחפש מקור קול/רעש. הוא כן נבהל מרעשים חזקים אך לא תמיד. מוציא קולות וממלמל אך כשמרשרשים ליד אוזנו ברעשן או קוראים לו הוא לא מסובב את הראש רופאה התפתחותית בטיפת חלב אמרה שכן שומע ולגבי חיפוש מקור רעש זה עד גיל 3 חודשים אבל לא הסבירה מה עושים במידה ולא עושה את זה האם זה באמת עד 3 חודשים? מה עושים כדי לעודד אותו או לחילופין האם יש צורך לעשות לו בדיקות כלשהן.

דנה שלום! בבדיקת התפתחות של גיל 3 חודשים אנו מחפשים הפניית הראש לעבר מקור צליל . זה אומר שאנו מצפים שרוב התינוקות יצליחו לסובב את הראש לעבר מקור הצליל בגיל זה - אבל תמיד יש קבוצה שעדיין לא "השלים" לרכוש אבן דרך התפתחותי זה - ויש לו לפחות 6 שבועות כדי להשלים את המשימה ועדיין ייחשב כתקין. כלומר למעשה הוא יכול לחפש את מקור הצליל לראשונה גם בגיל 4 וחצי חודשים וזה ייחשב כתקין. בינתיים - חשוב להמשיך לגרות אותו - לצלצל ברעשנים בעלי טונים שונים פעם מצד ימין ופעם משמאל - לא בצורה של קונצרט שלם - כי זה יכול להיות גריית יתר עבורו ואז במקום להזיז את הראש לעבר מקור הצליל הוא יעדיף להתעלם מעודף הגריה. חשוב שבעת הפקת הקולות לא תהיה הרבה גריה ויזואלית - כי גם זה יכול לגרום לו להעדיף את הגריה הויזואלית על פני הגריה השמיעתית. אם עד גיל 4 וחצי חודשים עדיין את לא רואה הפניית ראש לעבר מקור הצליל - כדאי ללכת לרופא המטפל - קודם לבדיקת אוזניים - לודא שאין נוזלים באוזניים שיכולים לעכב את היכולת שלו להבחין בקולות . במידה ולא תימצא בעיה - הרופא ישלח לבדיקת שמיעה במכון שמיעה (בכל מקרה יש לזכור כי הוא עבר בדיקת שמיעה בבית חולים - כך שלא צריך לחשוש).חנוכה שמח!

מנהל פורום טיפת חלב