תינוקת בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

19/11/2013 | 17:06 | מאת: יוליה

בתי בת 9 חודשים ושוקלת בסביבות ה-8 ק"ג, אני כרגע בתהליך מעבר מהנקה למטרנה. בינתיים, אני מניקה אותה בבוקר כשהיא מתעוררת ובשאר הזמן, היא אוכלת בין אחת לשתי צנצנות גרבר/ מרק ירקות טחון ועוד בין פעמיים לשלוש פעמים בקבוק של 180 מ"ל מטרנה ואם היא מתעוררת בלילה, אז אני מניקה. השאלה היא, האם מותר לתת יותר מ-180 מ"ל אם נראה לי שהיא עדיין רעבה, או שזה כבר יהיה מוגזם?

יוליה שלום, בגיל 9 חודשים ובמשקל 8 קג' - ניתן לתת מנות של תמ"ל עד 260 מ"ל למנה - ולכן את יכולה לנסות להגדיל לה את הארוחות הקיימות של התמ"ל אם היא מוכנה לכך (ואז סביר כי לא תדרוש עוד ארוחה נוספת של תמ"ל)או להישאר עם כמות של 180 מ"ל לארוחה ולהוסיף ארוחה של 180 מ"ל בהתאם לדרישתה. שבת שלום!

22/11/2013 | 15:08 | מאת: יוליה

1.לפי מה שהבנתי, אסור לתת חצאי כפיות, וכפית היא 60 מ"ל. לפי חישוב זה, אם אני מוסיפה לה כפית, זה יוצא 240. לזה התכוונת? פשוט להוסיף לה עוד כפית? 2. יש לה כבר שלושה ימים חום שעולה ויורד לסירוגין. כדאי להיוועץ ברופא בשלב זה? בינתיים כל פעם שעולה החום אני נותנת לסירוגין נובימול/ נורופן ואז החום יורד. יכול להיות שזה מהצמיחה של השיניים היות ואין לה שום תסמינים אחרים פרט לחום? 3.האם זה בסדר להכין מטרנה עם מים מורתחים בקומקום, או שעדיף להרתיח על הגז? 4. קראתי המלצה לחמם את חדר התינוקת ל-22 מעלות בלילה. האם המלצה זו תקפה גם כשיש חום?

מנהל פורום טיפת חלב