תינוקת בת 5 חודשים אוכלת מעט

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

17/11/2013 | 12:28 | מאת: בתיה

היי רנה, זאת פעם שנייה שאני כותבת לך, התינוקת שלי בת 5 חודשים ומגיל חודשיים וחצי מסרבת לאכול מבקבוק, בשבוע שעבר היינו במרפאה להפרעות אכילה בשניידר ושם נאמר לנו כי יש להפסיק את ההאכלות מתוך שינה ולתת רק בזמן עירות ולפי רצונה. זה מה שאני עושה אך שמתי לב שהיא רעבה כל 5 שעות ואוכלת בערך 100 סיסי (בכפית מתוך קערה) היא מתחילה לאכול מבקבוק ואחרי 5 דק' בידיוק יורקת את הבקבוק זה בערך יוצא אחרי 30 סיסי כל פעם ואז את ההמשך אני נותנת בכפית. הבעיה היא ש3 בקבוקים ביום של 100 זה ממש מעט . יש לציין שכל האכלה בכפית לוקחת כמעט שעה. מה אפשר לעשות? בזמן האחרון גם את המרק איננה רוצה למרות שאכלה יפה קודם לכן.

בתיה שלום, בכל הקשור לתינוקות - חשובה העקביות ! גם אם התוצאות לא תמיד עומדות בציפיות - כלומר גם אם כל יום את מגישה לה את התמ"ל - אבל הכמות שהיא אוכלת היא מעטה - עדיין יש להמשיך ולחשוף אותה - והיא תחליט כמה היא אוכלת ממנו.בעוד חודש מומלץ להתחיל את החשיפה למרק ירקות/עוף . בהמשך יהיה אפשר מדי פעם לגוון במרקם המרק - פעם לעשות יותר מימי ופעם יותר מחיתי - על מנת לבחון איזה מרקם נעים לה יותר, וגם מבחינת טעמים - ניתן מדיי פעם לגוון - אפילו ניתן להוסיף סילאן למרק - אם היא אוהבת כיוון מתוק יותר. בכל מקרה - כשהיא מראה שאינה רוצה עוד - יש להפסיק - כי אין שום הצדקה ב"לדחוף" לה אוכל בניגוד לרצונה. מאד חשוב גם להמשיך בליווי של המרפאה להפרעות אכילה . בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב