אלרגיה לחלב

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

07/11/2013 | 11:07 | מאת: YASMIN

שלום לרנה! בתי עכשיו בת שנה וחודשיים.בגיל 3 חודשים הובחנה כאלרגית לחלבון של חלב פרה. היינו אצל אלרגולוג, הוא עשה לה טסטים עוריים לחלב וסויה ואמר שהיא אלרגית לחלבון של חלב פרה ואמר לחזור לטסטים נקראת גיל שנה. כל הזמן הייתה אוכלת נאוקייט. בגיל 11 חודשים חזרנו אלו, הוא שוב עשה אותו טסטים עוריים ואמר שאלרגיה לחלב חלפה(95%)ורצוי לכסוף אותה למוצרי חלב. התחלתי לתת לה מטרנה חלבית ומעדנים. כמה ימים היה הכול בסדר אבל מיום חמישי בערך אחרי כל הארוחה של מטרנה הייתה מקיאה מייד, ניסיתי עוד 4-5 פעמים מטרנה וכל הזמן אותו תגובה- מקיאה, הפסקתי וחזרתי לנאוקייט. מרגע שהפסקתי-הפסיקה להקיא.המשכתי עם מעדנים וכמה ימים אחרי זה היא גם הקיאה אחרי שאכלה דניאלה. אז הפסקתי גם עם מעדנים. עכשיו אני לא יודעת מה לעשות? איך לאבחן אותה? מה מותר לה לאכול ומה לא, אני מפחדת לתת לה מוצרי חלב. בגיל שנה עשינו בדיקת דם סטנדרטית, שם הכול היה בסדר חוץ מאאוזינופיל שהיה מעל נורמה. מה נתון הזה אומר? איפה אפשר לעשות אבחון מלא כדי להבין מה יש לבתי ואני רוצה לדעת מה מותר לה לאכול ומה לא. אשמח אם תוכלו לכוון אותי. יסמין

יסמין שלום וסליחה על העיכוב בתשובה. מתוך התיאור שלך ניתן להבין כי המתוקה עדיין מראה סימנים לרגישות לחלב למרות שהטסטים הראו כי האלרגיה הזו כמעט וחלפה. האיאוזינופילים בדם עולים במצב של אלרגיה - ולכן המדד הזה שהינו בעליה בספירת דם - אכן מראה כי לבתך יש נטייה לאלרגיה(האיאזינופילים לא מראים לנו למה היא אלרגית רק את הנתון הספיציפי - שהיא אלרגית למשהו). כיון שהרגישות שלה לחלב מאד גבוהה - למרות שהטסטים מראים שהרגישות כמעט וחלפה - החשיפה לחלב ומוצריו צריכה להיות ממש בהדרגה - כלומר שרוב היום תאכל ניאוקייט ורק מנה אחת של מטרנה - או אפילו חצי מנה של מטרנה. ורק אחרי כמה ימים של חצי מנה של מטרנה, להוסיף עוד מטרנה על חשבון המנות של ניאוקייט. ההדרגתיות הזו נכונה גם לגבי מוצרי חלב - אם לחשוף אותה לדניאלה - אז רק לכפית אחת ליום, ואחרי כמה ימים ל2 כפיות וכו'. במקביל אני ממליצה לפנות לדיאטנית ילדים לקבל ייעוץ בקשר לתחליפים נוספים לחלב ומוצריו . שבת שלום!

מנהל פורום טיפת חלב