הכנסת ידיים לפה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

04/11/2013 | 08:25 | מאת: מנש

שלום, אבקש לדעת קצת יותר בנושא הכנסת ידיים פה אצל ילד בגיל 3 וחצי שנים. תודה

שלום, הכנסת ידיים לפה מתאימה מאד בשנת החיים הראשונה - כחלק מההתפתחות - אך לא מתאימה בגיל 3 שנים. יתכן וילדך עושה זאת כנסיון להרגעה עצמית - אך כיון שזה לא "מקובל" בחברה - בדיוק כמו חיטוט באף - יש להציב לו גבולות - ולהגיד לו שזה לא מקובל לעשות זאת מחוץ לבית(זו אפשרות אחת של הצבת גבולות - כאשר בצורה זו אנחנו עדיין מאפשרים לו הכנסת הידיים לפה כהרגעה עצמית - בדרך כלל הצורך הזה קיים כשהילד עייף).

מנהל פורום טיפת חלב