מרק טחון עם קטניות וכרובית לתינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

03/11/2013 | 23:03 | מאת: ליאור

שלום.בני בן 5 חודשים שוקל 8.25 ק"ג.בריא. במעון שהוא הולך אליו מכינים מרק ירקות טחון המכיל מגוון ירקות כולל כרובית,כרוב וקטניות כגון שעועית לבנה. האם בגילו מותר לו לאוכל מרק כזה למרות שמכיל מעודדי גזים וקטניות? על פי הנחיות טיפת חלב באיזה גיל ניתן לאכול מזון שכזה?

ליאור שלום, ההמלצה לגבי מזונות משלימים היא להתחיל בהם מגיל 6 חודשים, ועד גיל 6 חודשים ההזנה הבלעדית של התינוק הינו חלב - אם או תמ"ל. כיון שהבן שלך כבר נחשף למרק בגיל 5 חודשים, והוא גדל יפה אין צורך להפסיק עם המרק כעת - ולמעשה מותר לחשוף אותו למגוון של כל המזונות פרט לדבש. לכן מרק המכיל גם ירקות , וגם קטניות זה מצויין. בקטניות יש בד"כ תכולת ברזל טובה לכן חשוב להוסיפם למרק. אם במעון לא עושים מרק עם עוף/בשר - חשוב מאד להוסיף קטניות - אפשר להוסיף גם אפונה, עדשים, אורז,פסטה, גריסים!בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב