חיסונים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

31/10/2013 | 10:48 | מאת: ויקי

שלום! תינוקות שלנו בני שנה ו 3 לחודשים ואנחנו חושבים על חיסון נגד שפעת. האם זה מחסן מוירוס ספציפי או נגד הרבה סוגים של שפעת? האם זה אומר שלא יהיו חולים ב שפעת בכלל? תודה!

ויקי שלום, חיסון השפעת השנה הינו מ3 זנים של שפעת - אחד הזנים זו שפעת חזירים ועוד שני זנים נוספים. בכל שנה הזנים שבחיסון נבחרים על סמך הזנים הפעילים שגרמו לשפעת בחצי הדרומי של כדור הארץ - שלהם החורף כבר עבר. ברוב המקרים יש דיוק בחיסון שפעת ואכן הזנים בחיסון מונעים את הנגיפים הפופולריים מלגרום לשפעת - אך זה לא ודאי ב100%- ועדיין יכולים להופיע זנים נוספים ולגרום לשפעת או למחלות ויראליות נוספות במהלך החורף. בכל מקרה מומלץ להתחסן נגד שפעת החל מגיל 6 חודשים - כיון שתינוקות כמבוגרים - עלולים לסבול גם מסיבוכי השפעת כגון דלקת ריאות. יש חיסון נוסף של שפעת שניתן בתרסיס - שמכיל 4 זנים של שפעת ולא 3 שיש בזריקה- כלומר הכיסוי שלו השנה הוא טוב יותר מהזריקה - אך הוא מיועד רק מגיל שנתיים - ולכן החיסון בתרסיס אינו מתאים לכם. עוד דבר שיש לקחת בחשבון - בין אם החיסון הינו בזריקה או בתרסיס - מגיל 6 חודשים ועד גיל 8 שנים - אם זו פעם הראשונה שמתחסנים נגד שפעת - החיסון ניתן ב2 מנות בהפרש של חודש אחד מהשני. שיהיה לכם חורף בריא וטוב!

מנהל פורום טיפת חלב