חיסון פוליו לתינוקת שמריירת כל היום קצת דחוף

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

21/10/2013 | 19:00 | מאת: ד

שלום רנה הבת שלי בת שנה וחצי עדיין ךא חיסנתי בפוליו המוחלש קיבלה את כל החיסונים של הפוליו המנה האחרונה ב 6/2013 עקב שיעול מתמשך של יותר מחודשיים הומלץ לי להמתין עם החיסון כי מדי פעם היו הקאות וחששו שהיא תקיא את החיסון המצב נרגע תודה לאל וקבעתי תור למחר אבל אני מהססת מכמה סיבות 1. היא מוציאה שיניים נוספות והיא כל הזמן מריירת זה מגיע למצב שהבגד רטוב בחלקו העליון מהרוק שלה 2. בחודש האחרון היא עברה להתנהגות מרדנית היא מתנגדת שהחתל אותה מתנגדת שאלביש אותה ומתנגדת להתיישב בעגלה אני רוצה לשאול 1. האם זה שאני נוגעת ברוק שלה זה מסוכן לא תמיד אני במצב שאני יכולה לשטוף ידיים לפעמיים אני מחוץ לבית ואיןן לי דרך לשטוף ידיים 2.בגלל הקושי החדש לחתל אותה בעיקר כשיש לה יציאות אני חוששת לחסן עכשיו ובגלל השיניים יש יותר יציאות ( לא שלשול) 3.אשמח אם יש לך טיפ בעניין המרדנות אני מנסה להעסיק אותה במשחק ביד תוך כדי ההחתלה לפעמים עובד לפעמים לא אודה על קבלת תשובות תודה מראש/ד

שבוע טוב!אינני בטוחה אם תשובתי עדיין אקטואלית - כי סביר כי ביתך כבר חוסנה - בכל מקרה אין מניעה מלחסנה בחיסון פוליו מוחלש, גם אם היא מריירית הרבה. זה לא אמור להגביר את הסיכון שלה להקיא את החיסון - וסיכוי סביר כי היא תקבל את החיסון ללא קושי וללא הקאה. אם את אינך מטופלת בטיפול תרופתי מדכא מערכת החיסון - אז גם לך אין סיבה לחשוש מהחיסון הניתן לבתך - גם אנו המבוגרים מחוסנים נגד פוליו וחיסונה בנגיף מוחלש אינו מסכן אותך - גם אם את לא מקפידה בכל הזדמנות על שטיפת ידיים אחרי החלפת חיתולים שלה (אם כי תמיד רצוי לשמור על היגיינה ואם אין אפשרות לשטיפת ידיים כדאי לנקות את הידיים עם מטלית לחה/אלקוג'ל.) לגבי התנגדותה להחתלה/הלבשה/להתיישב בעגלה - כאן מתחילה תפקיד חשוב כהורה - לשים לה גבולות ולהודיע לה שיש דברים שצריך לעשות גם אם היא לא רוצה - חשוב להגיד לה את זה בטון רציני - בכל פעם שהיא מביעה התנגדות - ולהיות עקבית בדרישות הללו כלפיה. כאשר היא תבין שאת עקבית בדרישה הזאת , ותבין מה מצופה ממנה - זה יגרור שינוי התנהגות לטובה. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב